Atenţie! Înghețată comercializată în condiții antisanitare

Atenţie! Înghețată comercializată în condiții antisanitare

Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorului care au efectuat câteva controale în orașele și centrele raionale, dar și la bazele de odihnă și zonele de agrement, au depistat mai multe încălcări în ceea ce priveşte comercializarea îngheţatei.

Astfel, unii agenți inspectați nu dețineau autorizația de activitate și lipseau informațiile în limba de stat de pe ambalajul produselor. Totodată, înghețatele erau expuse spre comercializare în condiții inadecvate, adică nu se respecta temperatura de păstrare a produsului, unele înghețate fiind recongelate, ceea ce nu este recomandat de producător. Agenții au fost sancționați și le-a fost interzis să mai vândă înghețată.
Potrivit APC, îngheţata care a fost supusă congelării repetate are forma şi ambalajul modificat.

Atunci cînd alegeți o înghețată: 

  • acordaţi o atenţie deosebită condiţiilor de păstrare a îngheţatei, atît în unitățile comerciale, cît şi la domiciliu. Astfel, îngheţata trebuie comercializată numai în stare congelată, să prezinte gust şi miros nemodificat, caracteristic sortimentelor respective;
  • nu achiziţionaţi produse pentru care aveţi suspiciuni că au fost decongelate şi apoi recongelate. Îngheţata care a fost supusă congelării repetate are forma şi ambalajul modificat;
  • acordaţi atenţie modului de prezentare a ambalajului;
  • nu achiziţionaţi produse la care constataţi că ambalajul este murdar sau nu este închis etanş;
  • refuzaţi produsele care prezintă termenul de valabilitate modificat, depăşit sau pe care nu este înscris acesta;
  • la cumpărarea produselor alimentare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba provenienţa produsului, în cazul unei reclamaţii.

Sursa: ziarulnational.md, unimeadia.md

Foto: baronsmarket.com

Adaugă comentariu

Închide