Câte E-uri poate conține pachetul cu o tartină pregătită de părinți pentru școală

Câte E-uri poate conține pachetul cu o tartină pregătită de părinți pentru școală

Odată cu începerea școlii, părinții trebuie să pregătească pachețelul de prânz pentru copii, alternativă la gustările de tip chipsuri pe care copiii sunt tentați să le consume, în cazul în care nu au prânzul pregătit de acasă. Dar și așa, există o capcană în care mulți părinți pot cădea. Prima alegere a multora este să pregătească sandvișuri cu mezeluri.

Un studiu InfoCons a dat publicității câteva cifre îngrijorătoare. Pachețelul pentru școală poate conține până la 15 E-uri! InfoCons a realizat studii asupra produselor tip șuncă de Praga, pâine integrală și unt, iar în urma acestor studii putem realiza un calcul simplu pentru a vedea câte E-uri consumăm odată cu un simplu sandviș care este alcătuit din aceste 3 ingrediente. Astfel, putem vedea că, în cel mai bun caz, vom regăsi minimum 4 E-uri într-un sandviș.

La polul opus, maximul numeric al E-urilor ce pot fi regăsite într-un sandviș cu șuncă de Praga, unt și pâine integrală, ajunge la 15 E-uri. Multe dintre acestea se pot regăsi și în alte produse pe care le consumăm de-a lungul zilei, astfel încât putem ajunge să consumăm același E de 3-4 ori pe zi. În cazul în care doriți totuși să preparați o astfel de gustare, este recomandat să folosiți unt, deoarece niciunul din produsele studiate nu au prezentat E-uri.

Cantitatea de sare dintr-un sandviș se poate situa între 2,13 și 5,8 grame/zi. Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că în 100 de grame de sandviș putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Așadar, pe lângă ceea ce credem noi că înseamnă un sandviș, haideți să ne imaginăm cum se adună E-urile, sarea și zahărul, și să vedem că, odată mâncat sandvișul, e posibil să fi ajuns la limita maximă dintr-o zi și cu sarea, și cu zahărul, dar poate și cu E-urile. Haideți să ne gândim fiecare de 2 ori mai ales când facem un sandviș pentru cei apropiați.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; bagnet.org

Adaugă comentariu

Închide