La ce vârstă dăm copiilor dulce? Aflăm de la trei mămici vedete

La ce vârstă dăm copiilor dulce? Aflăm de la trei mămici vedete

În 2014 trei vedete de la Jurnal TV au adus pe lume trei copii la distanța de exact o lună. A dat startul Tatiana Vornicescu pe 16 aprilie cu Damir, a urmat pe 16 mai Stela Popa cu Dan-Andrei și pe 16 iunie Stela Bodiu a adus-o pe lume pe Sănduța. O frumoasă coincidență care le-a făcut pe cele trei colege și prietene de la Jurnal TV să țină și astăzi legătura și să își dea sfaturi reciproc, așa cum o făceau și în timpul sarcinii. Și pentru că în acest an copiii lor împlinesc frumoasa vârstă de trei ani, Odoras.md le-a pus o întrebare pe care o au mai toate mămicile cu copii de această vârstă: „Când au început să le dea picilor dulce?”.

 

Știm că Damir al Tatianei Vornicescu a primit deja de ziua lui în dar un tort de ciocolată. Și mai știm că mami a făcut o excepție și i-a permis micuțului omagiat să mănânce chiar din tort.

Prima dată Damir a mâncat dulce în jurul vârstei de doi ani și șapte luni. Îmi era aproape imposibil să nu-i mai dau, deoarece se spune că atunci copilul are deja gustul format. E tot mai complicat să ascunzi dulciurile! Mă străduiesc și am grijă să nu exagereze. Dacă insistă, îi dau câte o bucățică de ciocolată neagră cu nucă sau prăjituri gătite în casă! Cum ar fi cake din fructe și pomușoare. Îi plac foarte mult și merele coapte. La grădiniță am reușit să le conving pe educatoare să nu-i dea nimic dulce, categoric!”, ne-a declarat prezentatoarea TV.

Și Dan-Andrei al Stelei Popa este mare amator de mere coapte. Iată ce ne-a declarat prezentatoarea de la TVR 2 din România:

Dulciurile nu sunt nocive în alimentația copiilor, ci satisfac o nevoie biologică, mi-a spus medicul de familie. E greșit când spunem că micuții noștri nu au nevoie de dulciuri. Chiar dacă face în luna mai trei ani, fiul meu nu a știut până de curând ce înseamnă tort sau ciocolată. Și pentru că nu pot evita asta la nesfârșit, am început să-i gătesc în casă. Am însă mare grijă ce fel de dulciuri îi fac. Așa cum evit să îi dau prăjit, acru sau piperat, am grijă ca și ceea ce-i gătesc să nu fie consistent. Lui Dănuț al meu îi plac foarte tare când îi gătesc inele cu fulgi de migdale, de exemplu”.

Și Stela Bodiu spune că nu s-a grăbit să-i dea Sandei până la doi ani dulciuri.

Bomboane și ciocolate nici acum nu îi dau fiicei mele. Ea le deschide și ni le dă nouă, adică mamei și lui tati. Tare ne mai amuzăm. Până la vârsta de doi ani nu i-am dat Sandei nici un fel de dulciuri. După, însă, i-a plăcut budinca dulce cu brânză și asta îi gătesc cam de două ori pe săptămână. Tare îi mai place. În aceste zile o duc pentru prima dată la grădiniță și vom vedea ce dulciuri va primi acolo. Am ceva emoții în privința asta, dar sper să trecem cu brio peste această „ispită”.

 

Și pentru că am surprins-o pe Stela Popa gătind chiar în ziua interviului inele cu fulgi de migdale pentru fiul ei, i-am cerut și rețeta. Iat-o:

 

Inele cu fulgi de migdale

 

Ingrediente

95 gr de făină

30 gr făina de migdale (se poate înlocui cu făina obișnuită)

35 gr zahăr pudră de la Dr. Oetker

1/2 linguriță de sare

5 gr praf de copt de la Dr. Oetker

50 gr de unt

1 gălbenuș de ou

 

Pentru glazură

200 gr. de zahăr pudră de la Dr. Oetker

2-3 linguri mari de suc de lămâie

fulgi de migdale

 

Mod de preparare

Cernem în bolul mixerului făina simplă și făina de migdale, apoi zahărul pudră, sarea și praful de copt de la Dr. Oetker. Tăiem și adăugăm untul în bucăți mici, pătrate. Toate ingredientele se amestecă la viteza medie a mixerului până obținem o compoziție fărâmicioasă. Adăugăm gălbenușul de ou și amestecăm până toate ingredientele devin o compoziție uniformă! Întindem aluatul. Grosimea ar trebui să fie cam de 0,5 cm. Îl tăiem apoi inele sau orice altă formă ne place. Lăsăm la cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 de grade, aproximativ 12-15 minute! Lăsăm să se răcească.

 

 

Pentru glazură

Amestecăm zahărul pudră cu suc de lămâie! Peste inele punem glazura și presărăm fulgii de migdale trași ușor la tigaie!

 

Poftă bună pentru pici și mămici!

Adaugă comentariu