7 jocuri Montessori pentru care nu ai nevoie de jucării

7 jocuri Montessori pentru care nu ai nevoie de jucării

Modelul de educație Montessori este tot mai apreciat de părinți. Inclusiv activitățile recomandate de Maria Montessori sunt căutate și aplicate pe larg în familii. În context vă propune câteva jocuri Montessori pentru care nici nu aveți nevoie de jucării, dar care îi vor captiva pe micuți și îi vor ajuta să-și dezvolte anumite abilități.

1. Ia câteva sticle, borcane sau alte recipiente goale. Scoate-le capacele sau dopurile și ajută-ți copilul să-l identifice pe cel potrivit pentru fiecare recipient în parte. Îndeamnă-l să-l înșurubeze la loc.

2. Aruncă niște boabe de orez pe masă și, cu o pensulă, arată-i copilului cum le poate strânge.

3. Pune niște nasturi sau mingi micuțe într-un vas cu apă. Îndeamnă-ți și ajută-ți copilul să le pescuiască cu o lingură.

4. Ia o pungă și pune în ea 8-10 lucruri pe care copilul le cunoaște (ceva din pluș, pix, creion, pieptene, clame etc). Propune-i copilului să le scoată pe rând, cu ochii închiși, și să le identifice.

5. Aruncă niște făină pe o masă curată. Lasă-ți copilul să facă desene în făină, atât cu mâinile, cât și cu pensula.

6. Pentru copiii mai mici: Ia o cutie fără capac și prinde clește de rufe pe marginile ei. Arată-i copilului cum le poate scoate.

7. Plastilina este mereu distractivă, dar un copil mic poate fi interesat doar să o strângă între degete, nu să creeze forme cu ea. Poți ascunde obiecte mici într-o minge din plastilină și îți poți îndemna copilul să le găsească și să le scoată de acolo.

 

Află de AICI motivele de ce ar trebui să dai preferință educației de tip Montessori.

Informații: brightside.me; taticool.ro

Foto simbol: ourmontessorihome.com

Adaugă comentariu