Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Atunci când mai puțin înseamnă mai bine: 8 motive de ce să nu le luați copiilor multe jucării

Atunci când mai puțin înseamnă mai bine: 8 motive de ce să nu le luați copiilor multe jucării

Deseori vă pomeniți că la magazin copilul vă cere o jucărie nouă deși știți că acasă are o grămadă de jucării? Există câteva motive de ce copiii nu au nevoie de foarte multe jucării, iar din articolul nostru aflați care sunt acestea.

1. Copiii cu multe jucării sunt mai puțin creativi.

În Germania s-a făcut un experiment. Dintr-o grădiniță au fost evacuate toate jucăriile pe un termen de 3 luni. Inițial copiii erau cam plictisiți, dar în câteva zile aceștia au început să improvizeze, să se joace împreună și să găsească metode interesante și creative pentru joc.

2. Mai puțin jucării îl fac pe copil să interacționeze cu alți oameni mai mult.

Un copil care nu are o grămadă de jucării simte nevoia să interacționeze cu alți copii sau maturi din preajma sa, respectiv mai puține jucării înseamnă și o viață socială mai activă.

3. Copiii devin mai atenți și mai grijulii cu lucrurile pe care le au.

Copilul care știe că are puține jucării este mai grijuliu cu ele, dar și cu alte lucruri pe care le deține. Un număr limitat de jucării îl învață să prețuiască ceea ce are.

4. Copiilor le apare mai devreme interesul pentru citit, pentru cultură și artă.

Se știe că în multe familii în care erau puține jucării și nu era televizor copiii creșteau mai atașați de cultură, citit, arte plastice etc. Dacă un copil nu are multe jucării el va căuta mai multe moduri de a petrece timpul, inclusiv citind, desenând, cântând la un instrument muzical etc.

5. Copiii cu puține jucării se ceartă mai rar.

Pare paradoxal, dar așa este. Fiecare jucărie nouă îl face pe copil să și-o dorească, să-și delimiteze „teritoriul” și să se certe cu fratele sau sora care la fel vrea să se joace cu jucăria nouă. Dacă cei mici au un număr limitat de jucării, ei vor învăța să coopereze pentru a le fi mai interesant jocul.

6. Copiii cu puține jucării sunt mai sănătoși.

Dacă un copil nu are o cameră plină cu jucării, el va prefera jocurile pe afară, respectiv se va mișca mai mult, va respira aer curat și va avea o poftă normală de mâncare.

7. Magazinul de jucării nu va mai fi plăcerea supremă pentru copii.

Dacă îl învățați pe cel mic că are un anumit număr de jucării și nu-i cumpărați altele noi când cere, magazinul de jucării nu va mai prezenta interes pentru el și veți fi scutiți de isteriile de la cumpărături.

8. În casă va fi ordine.

Se știe că jucăriile nu stau doar în camera copiilor ci sunt duce prin toată casa. Un număr mic de jucării va contribui la păstrarea ordinii în casă, ceea ce nu este un lucru deloc de neglijat – și părinții vor fi mai odihniți, și copilul va avea parte de o locuință ordonată.

 

Informații: parents.ru

Foto: soznatelno.ru

Share:

Articole recomandate