Află de ce sunt obsedați copiii de filmul animati Frozen

Află de ce sunt obsedați copiii de filmul animati Frozen

Seria pentru copii "Frozen" este una dintre cele mai apreciate pelicule de animație din ultimii ani, devenind primul film cu prințese care a intrat în top 10 filme de animație cu cele mai mari încasări. Mai mult decât atât, filmul a reușit chiar să creeze o dependență pentru unii copii.

Filmul a devenit atât de popular încât au început să să creeze diferite articole auxiliare – haine, jucării, cărți etc., care la fel s-au vândut și au creat o obsesie pentru unii copilași. Vă întrebați de ce le place copiilor atât de mult acest film animat? Potrivit Maryam Kia-Keating, profesor asociat la catedra Psihologie Clinică a Universității Santa Barbara din California și Yalda T. Uhls, cercetător științific la Children`s Digital Media Center din Los Angeles, cele 3 motive de bază sunt:

1.    Eroina filmului, Elsa, este o prințesă puternică, incontrabilă, care duce o luptă grea. Într-o măsură mai mare sau mai mică, mulți copii se regăsesc în acest personaj, fapt care îi determină să devină obsedați de acest film animat.

2.    Imaginația copiilor este stimultă de magia filmului. Puterea gheții este puterea pe care nu au mai întâlnit-o în filmele de până acum, fapt ce îi interesează și îi provoacă să includă această putere și în jocurile lor.

3.    Elsa are o relație strânsă cu Anna, sora sa, iar copiii sunt fascinați de perspectiva unei relații bune cu părinții și prietenii lor.

Mai mult decât atât, atunci când un copil este întrebat de ce Elsa s-a izolat în Regatul de gheață, copilul răspunde că Elsa vrea să fie liberă și fericită, fără a fi deranjată de cineva. Acesta este un nou punct sensibil atins de acest film animat, și anume dorința fiecăruia de a fi liber și fericit.

Foto: gambitmag.com

Adaugă comentariu