Are patru ani, dar vrea să devină campion de Formula 1

Are patru ani, dar vrea să devină campion de Formula 1

La prima vedere, David Costîrschii din orașul Soroca, este un copil ca oricare altul. La cei patru ani ai săi, îi plac dulciurile și joaca în aer liber. Ceea ce îl face deosebit de semenii ai săi este pasiunea pentru raliuri, or, potrivit mamei lui, David este unicul copil de această vârstă din Moldova și chiar România, care conduce motocicleta, cum nici unii dintre adulți nu pot s-o facă.

Părinții au descoperit pasiunea fiului lor pentru raliuri încă pe vremea când acesta avea vârsta de un an și șapte luni. I-au procurat atunci o motocicletă cu motor electric - prima din colecția sa, iar de atunci, motocicleta „crește” de la un an la altul. “A urcat cu ușurință de pe o motocicletă pe alta, iar acum mănuiește un Baggy – mașină de curse alimentată cu benzină”, spune Livia, mama copilului.

David, alături de tatăl său, Andrian - inginer constructor, dar și un împătimit al curselor de raliuri, fac zilnic exerciții de motocross. Pentru aceasta, tata i-a amenajat lui David o pistă specială lângă casă.

Pasiunea lui David a ajuns până la urechile organizatorilor de raliuri, astfel, băiatul a avut ocazia să participe doar în calitate de invitat (pe motiv că încă nu a atins vârsta necesară ca participant), de câteva ori, la deschiderea Campionatelor de motocross “Cupa lui Gagarin” de la Schinoasa, Chișinău.

Deși, plăcerea de a face raliuri este una destul de costisitoare, părinții spun că își vor fiul campion, iar pentru aceasta nu jelesc banii. La drept vorbind, nici nu au calculat ce sume au cheltuit până acum, dacă o singură oră de antrenament cu un profesor calificat costă 15 euro și se face doar la Chișinău. David este înscris la Centrul de Creație Tehnică pentru copii și adolescenți “Politehnic” din capitală și face antrenamentele cu Alexandr Voronov – gratis.  “Suntem fericiți că fiul nostru și-a găsit pasiunea. Noi vom depune toate eforturile ca aceasta să nu rămână doar la rang de vis, ci să devină un scop al vieții”, concluzionează părinții băiatului.

 

Foto: Arhiva de familie; print TVR Moldova

Adaugă comentariu

Închide