„Aventuri în țara virtuților” – cartea care îi învață pe pici ce înseamnă respect, curaj, modestie

„Aventuri în țara virtuților” – cartea care îi învață pe pici ce înseamnă respect, curaj, modestie

„Aventuri în Țara Virtuților”, noua carte a lui Alec Blenche e cu Emma, o fetiță inspirată chiar de fiica lui Alec, o domnișoară de cinci ani foarte isteață și curioasă, care iubește să inventeze lucruri, să se joace și să afle tot ce se poate despre lume.

Prințesa Urbană, care recomandă această carte, scrie pe blogul său că Emma e foarte preocupată de virtuți și vrea să le cunoască mai bine. Ca să o ajute, Alec inventează o Țară magică a virtuților, în care Emma face cunoștință cu personaje haioase, limpezi și foarte bine conturate, care îi permit să înțeleagă în joacă ce sunt Curajul, Modestia, Compasiunea, Optimismul, Iubirea, Loialitatea. Pentru fiecare zi a săptămânii, Alec a inventat o poveste în care o Virtute (sau mai multe) joacă rolul principal. Emma din carte interacționează cu ele și înțelege de ce sunt importante.

E o carte ideală pentru vacanță, puteți citi un capitol pe seară. La final aveți și un mic tabel cu toate virtuțile din carte și cum le puteți chema alături de voi.

Alec Blenche reușește în Aventuri în Țara Virtuților un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar noi, părinții, vom fi recunoscători pentru așa un dar”.

 

Informații și foto: printesaurbana.ro; dictie.ro

Adaugă comentariu