Ce poze cu copiii tăi să nu postezi niciodată pe internet

Ce poze cu copiii tăi să nu postezi niciodată pe internet

Așa se facă ce odată ce aflăm marea veste ne grăbim să postăm pe facebook poza cu testul de sarcină, apoi o poză de la ecograf, urmată de o burtică rotunjoară, ca mai apoi să postăm și prima poză cu bebe, urmată de o serie întregă: dormind, mâncând, stând pe oală, în cadă, la mare, la gradiniță, la școală, murdar, curat etc. Toate aceste poze fiind la dispoziția oricărei persoane conectate la internet. Este alegerea fiecăruia dacă vrea să posteze sau nu pe facebook poze cu micuțul său, însă, unele poze cu copiii tăi e mai bine să rămână în familie.

Ce poze să nu pui niciodată pe rețelele de socializare?

Pozele din baie

Parțial gol sau complet gol, aceste poze nu trebuie expuse public. De ce? Pentru că nu știi unde vor ajunge aceste poze.  O bloggeriță din SUA s-a trezit cu poliția la ușă. Se pare că în laptopului unui pedofil proaspăt arestat s-au găsit inclusiv poze cu fetița bloggeriței, pe care ea le posta frecvent pe blogul personal. 

Pozele stâjenitoare

Știm că imaginile mai haioase pentru noi, dar stânjenitoare pentru copii sunt foarte apreciate pe internet, însă renunță să le mai publici. Copilul tău va crește și le va vedea și s-ar putea ca aceste poze să aibă un efect devastator asupra stării lui de spirit: îi vor scădea încrederea în sine, poate avea depresie sau pur și simplu se va simți jenat de faptul că astfel de poze au fost văzute de un public larg.

Pe oliță

Aceste poze fac cumva parte din categoria pozelor stânjenitoare. Explicația este simplă: crezi că unui adolescent i-ar plăcea ca pe net să existe o poză în care el își face treburile pe oliță?

Detalii personale

Nu dezvălui numele întreg al copilului, la ce grădiniță merge, școală, adresa domiciliului sau alte informații care ar putea ajunge în văzul răuvoitorilor. De ce? Postezi pe pagina ta de facebook o poză din prima zi de școală a fetiței tale și mai pui și un check-in la școala ei. Între timp, prietenul necunoscut pe care l-ai acceptat salvează poza fetiței și o trimite către alți 60 de prieteni, cu textul: "Fată caucaziană, 5 ani, păr castaniu, ochi negri. Costă 5,000$". Nu doar că i-ai indicat traficantului de copii cum arată fetița ta, dar i-ai comunicat și unde învață (dând check-in). practic, i-ai servit-o pe o tavă.

Comentarii nepotrivite

Înainte de a scrie un comentariu care însoțește o poză, citește-l de 10 ori și asigură-te că nu este nici un cuvânt care îl vor putea deranja pe copil când va crește sau dacă nu cumva ai oferit informații pe care nu trebuie să le știe necunoscuții.

În concluzie, de ce nu trebuie să postezi pe internet poze cu copilul tău?

-nu știi unde vor ajunge aceste poze;

-nu vei putea șterge niciodată aceste poze cu adevărat, pentru că toate site-urile au arhive la care noi nu avem acces;

-pentru că îi răpește dreptul de anonimat copilului tău;

-pentru că poate fi periculos pentru ei;

-pentru că poate fi penibil pentru ei;

-pentru că ei nu își dau acordul pentru asta.

Tu ce poze obișnuiești să postezi pe rețelele de socializare și care crezi că sunt cele care ar trebui păstrate în arhiva personală?

Foto: desprecopii.ro, babyanywhere.com, theintelligentnest.files.wordpress.com

Adaugă comentariu