Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cele mai interesante lecții de educație a copiilor din toată lumea

Cele mai interesante lecții de educație a copiilor din toată lumea

Fiecare țară are modele sale de educație atât în familie, cât și la școală. Noi ne-am gândit să vedem care sunt cele mai interesante lecții de educație din toată lumea și poate decideți să preluați unele dintre ele.

Finlanda - niciun fel de presiune

Aici copiii merg în clasa 1 la 7 ani, la fel ca la noi, doar că teme pentru acasă au mult mai puține. Totodată, educația din Finlanda este considerată una dintre cele mai bune din lume. Profesorii și părinții se conduc după principiul de a nu face nici un fel de presiune asupra copiilor. În clasă copii sunt nu prea mulți și au parte de 2 profesori în clasele primare.

Singapore – selecția naturală

Această țară este pe primul loc la capitolul matematică și citit. Aici se pune un accent mare pe pregătirea preșcolarilor, iar pentru a accede în clasa 1 copiii sunt testați. Țara este bilingvă, în mare parte lecțiile au loc în limba engleză, iar în familii copii vorbesc alte limbi sau dialecte. La școală se mai învață una sau două limbi străine. În afară de lecțiile de bază, copiii mai au lecții de comportament bun și educație civică.

China – răbdare și iarăși răbdare

Chinezii sunt un popor foarte muncitor. Aceasta se referă și la lecții. Copiii au teme pentru acasă deja de la 6 ani. Dacă în restul lumii copiii au lecții circa 6 ore, copiii chinezi au lecții 8 ore pe zi și foarte multe teme pentru acasă. După școală ei nu stau la joacă, ci își fac temele, iar în zilele libere de școală au multe activități extrașcolare. Copiii mai învață și limbă străină, cel mai des engleza. Iar în clasele mai mari se învață aprofundat biologia, chimia și fizica.

Noua Zeelandă – toată lumea trebuie să cunoască reușitele copilului

Spre deosebire de părinții din alte state, în Noua Zeelandă copiii sunt încurajați să folosească tehnologiile moderne cât mai curând. „Oficial” micuții fac cunoștință cu calculatoarele de la vârsta de 5 ani, atunci ei sunt învățați să folosească conștient diverse programe și cum să se protejeze de pericolele online-ului. În clasele primare picii deja pot posta pe net propriile creații – poezii, cântece, desene, compuneri etc. Iar în clasele mai mari mulți deja au propriile bloguri sau canale video. Autoritățile și părinții din Noua Zeelandă consideră că astfel permit creșterea unei generații care nu se teme să-și expună opinia, care se auto-instruiește și care poartă răspundere pentru ceea ce face.

India – jocuri intelectuale și calcul mintal

Copiii din India participă la campionate de jocuri intelectuale, în special este foarte dezvoltat jocul unde un participant spune la urechea altuia un cuvânt iar el prin gesturi trebuie să arate ce cuvânt i s-a spus. Totodată, în multe școli se învață și aritmetica mintală, ceea ce le dezvoltă intelectul copiilor și mai mult, iar pe viitor, la continuarea studiilor, copiii care au făcut aritmetica mintală sunt mai avantajați.

Japonia – disciplină și dorință de a învăța

Japonezii au ajuns la concluzia că în clasele cu mai mulți copii se învață mai bine. În Japonia clasele se formează din 28 de copii și au un singur profesor. Totul se ține pe disciplină. Japonezii pun un accent mare pe studii și copiii sunt deprinși din fragedă copilărie cu disciplina și tendința de a învăța bine.

Canada – grupe mixte

În Canada se pune în aplicare un model foarte interesant – picii de 3,5 ani de la grădiniță sunt într-o grupă cu copii de 4-5 ani. Astfel, copiii mai mari învață să fie mai atenți cu cei mici, iar micuții au tendința să se implice în jocurile celor mai mari astfel dezvoltându-se mai rapid. Părinții se declară foarte mulțumiți de această metodă de educare și spun că văd și acasă cum unele aptitudini deprinse la grădiniță sunt puse în aplicare.

 

Sursa: parents.ru

Share:

Articole recomandate