Cum învățăm împreună bunele maniere?

Cum învățăm împreună bunele maniere?

Este important ca micuții să cunoască regulile de conduită, întrucât astfel vor avea un comportament plăcut, vor învăța să fie independenți și, nu în ultimul rând, vor fi mai bine primiți ca musafiri. Dar cum îi deprindem bunele maniere, în ce condiții și ce intonație folosim?

Copiii învață cel mai bine prin exemplu, ne spune psihoterapeuta cliniciană, profesoara de psihologie la CNC al ASEM, Marina Valuță. Care plus la toate mai este și mamă a patru copii de vârste diferite. Copiilor le este mult mai ușor să înțeleagă cum să se comporte frumos, dacă toată familia le arată o conduită corectă, spune Doamna Valuță.

Noi am făcut un experiment social și am invitat familia Vieru, compusă din mama Snejana și doi gemeni de 3 anișori – Emily și Eugen – la un prânz în oraș. Am vrut să vedem cum reacționează și cum învață copiii mai bine bunele maniere: atunci când mama îi dojenește și le face mereu observație în public, sau când ea le vorbește prietenește, discută cu ei, îi laudă și se amuză împreună. Ia vedeți ce am obținut și deschideți filmulețul de mai jos:

 

 

Mulțumim partenerilor care s-au implicat și ne-au ajutat la realizarea acestui video:

Restaurantului cu specific francez – Creme de la Creme 

Brandului de hăinuțe pentru copii de la 0 la 16 ani Mayoral 

Brandului de încălțăminte pentru copii de la 0 la 16 ani Andreooly 

Adaugă comentariu