În Japonia nu sunt telefoane mobile în școală, iar elevii nu întârzie niciodată la ore

În Japonia nu sunt telefoane mobile în școală, iar elevii nu întârzie niciodată la ore

În școlile din Japonia nu sunt premise telefoanele mobile. În general această țară, care este o fruntașă în ale tehnologiilor, a interzis ca elevii să folosească telefoane sau tablete la școală. Toată tehnica permisă în clase este o tabletă conectată la tabla interactivă. Japonezii consider că cei mici trebuie să cunoască lumea care îi înconjoară prin intermediul simțurilor, atenției și comunicării.

Elevii claselor primare vin la școală în pijama și poartă ciupici. Tot ei fac ordine în școală. În Japonia nu există personal care să facă ordine în instituțiile de învățământ. De asemenea, școala își închide ușile imediat cum începe prima oră, astfel în Japonia nu există elevi care întârzie. Băieții și fetele fac educație fizică separat. Încălțămintea pentru orele de sport aparține școlii, copiii pur și simplu iau perechea ce li se potrivește ca mărime.

Elevii din clasele mari poartă uniforme. Aceștia ajung la școală pe bicilete. Prânzul este luat tot la școală și durează o oră, japonezii având un ritual întreg în ceea ce ține de mâncare. Elevii mănâncă împreună.

După ore copiii frecventează diferite cercuri: dans, origami, kendo. Sunt organizate ore la care elevii învață despre alte culturi.

Un element interesant este faptul că pereții școlilor sunt vopsiți în sur. Japonezii consider că astfel este stimulată creativitatea copiilor care încep să deseneze pe pereți – fluturi, păsări, flori etc.

Informații și foto: adme.ru, pinterest.com

Adaugă comentariu