Reguli de care să ții cont atunci când ieși la restaurant cu un copil

Reguli de care să ții cont atunci când ieși la restaurant cu un copil

Pentru unii părinți mersul la restaurant cu un copil este o adevărată povară. Pentru a evita o experiență neplăcută îți oferim câteva sfaturi de care să ții cont.

1. Documentarea

Dacă ai decis să mergi cu copilul tău la un restaurant, în primul și în primul rând trebuie să te documentezi despre localul propriu-zis: ce mâncare oferă, dacă au scaune pentru copii, dacă au spațiu de joacă etc. Toate aceste detalii devin cu adevărat importante pentru ca masa la restaurant să nu se transforme într-un eveniment frustrant.

2. Momentul potrivit

Evitați să mergeți într-un local în orele de vârf, atunci când aceștia au multă clientelă și astfel s-ar putea să vă facă să așteptați mâncarea un timp îndelungat. De altfel, nu este prea plăcut să stai cu un copil într-o încăpere foarte aglomerată și zgomotoasă.

3. Alegem mâncarea copilului

Întotdeauna verificaţi meniul restuarantului ca să vedeţi dacă au preparate pe gustul copilului sau dacă pot adapta anumite mâncăruri pentru ca cel mic să nu le refuze. Bineînţeles, cele mai bune alegeri în acest caz sunt restaurantele pentru familie, care au de obicei şi un meniu gândit pentru copii.

4. Luați o mică gustare înainte de a merge la restaurant

Ai grijă să nu fie prea consistentă și să-i strice pofta de mâncare. Un fruct sau un sandwich sunt perfecte cât să nu i se facă foame până primiți comanda.

5. Nu uita geanta cu lucrurile lui acasă 

Jucăriile mici, cărțile și creioanele de colorat sau obiectele care nu produc mult zgomot și sunt ideale pentru a-l distra pe cel mic în cazul în care lucrurile tind să scape de sub control.

6. Evită incidentele

Ai grijă ca pe masă să nu fie lucruri în plus pe care copilul vostru s-ar putea să le dea jos sau să le strice. Asigurați-vă că are 1-2 jucării cu el care să îl țină ocupat și să nu îi stârnească curiozitatea pentru tacâmuri.

7. Stabilește reguli de acasă

Dacă copilul tău e ceva mai mare și deja te înțelege, stabilește câteva reguli de acasă: cum trebuie să se comporte, ce va mânca, dar și ce trebuie să facă în anumite situații.

Foto: kuifjeindekeuken.nl

Adaugă comentariu