Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

TOP 5 reguli de îngrijire corectă a zonei intime la femei și fetițe

TOP 5 reguli de îngrijire corectă a zonei intime la femei și fetițe

Zona intimă feminină este deosebit de fragilă și predispusă la dezechilibru, ceea ce ades provoacă iritații și/sau infecții. Nu în zadar statisticile ne spun că 70-75% dintre femei prezintă candidoza vaginală cel puțin o dată în viață. Deși cauza principală sunt variațiile hormonale (menstruație, sarcină, menopauză), o vulnerabilitate naturală este igiena personală necorespunzătoare, după cum a explicat și doctorul Brigitte Letombe, ginecolog la spitalul Jeanne de Flandre în Lille: „Insuficiența igienei intime cauzează mirosuri neplăcute, iritații, mâncărime sau infecții bacteriene, dar igiena excesivă este, de asemenea, adesea cauza unui dezechilibru în zona intimă a femeilor, mai ales atunci când se utilizează un produs necorespunzător”. Mai jos scriem despre cele mai importante reguli, pe care odată ce femeia le va respecta, se va bucura de o zonă intimă fără de probleme.

5. Hârtia igienică parfumată și șervețelele umede

Pe piață au apărut tot felul de produse pentru igiena intimă. Cele mai multe dintre acestea conțin însă parfum și alcool, care pot duce la dezechilibrarea florei vaginale și, implicit, la apariția candidozei sau a altor tipuri de afecțiuni vaginale.

Medicii atrag atenția că nu este indicată nici folosirea hârtiei igienice parfumate și nici a șervețelelor umede, menționând că ele sunt de cele mai multe ori impregnate cu soluții specifice, care pot afecta flora vaginală.

4. Atenție la tampoanele interne

Medicii nu recomandă tampoanele interne. Acestea favorizează înmulțirea bacteriilor dacă sunt ținute în interiorul vaginului mai mult de patru ore. Totodată, specialiștii atrag atenția că tampoanele interne pot agrava leziunile colului uterin, destul de frecvente, de aceea recomandă utilizarea absorbantelor externe, cu suprafață de bumbac și fără parfum.

Nu uita că absorbantele se schimbă de 4-5 ori pe zi în perioada menstruației.

3. Cum se curăță lenjeria intimă

Pentru a evita diverse afecțiuni ale vaginului folosește doar lenjerie intimă de bumbac. Aceasta lasă pielea să respire și nu duce la apariția mirosului neplăcut, dar nici la dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor.

După folosire, spală lenjeria intimă cu detergent special și cu apă foarte fierbinte, pentru a o curață în profunzime.

2.  Dușurile vaginale

Dușurile vaginale nu se fac niciodată zilnic sau foarte des. Vaginul are propriul sistem de curățare din interior. Spălăturile vaginale nu fac decât să favorizeze apariția vaginitelor sau a candidozelor. Acestea se fac doar la recomandarea medicului. De asemenea, dușurile vaginale nu sunt indicate nici în momentul în care actul sexual s-a finalizat în vagin, deoarece ar favoriza urcarea spermatozoizilor către uter, așa că nu acestea te vor ajuta să scapi de o eventuală sarcină nedorită.

1. Igienă externă se face de două ori pe zi

Aceasta este regula de top: igiena externă se face de cel mult două ori pe zi - dimineața și seara, dar și după contactele sexuale. În timpul menstruației, spălăturile în zona intimă trebuie să fie mai frecvente: de 3-4 ori pe zi, informează medicii specialiști. Această frecvență este ideală pentru păstrarea unei bune igiene intime, cu condiția că utilizați un produs de spălare care respectă echilibrul zonei intime și care este potrivit pentru utilizarea zilnică fără intoleranță.

Cum alegi produsul ideal pentru igiena intimă?

Fără săpun, fără parabeni, fără coloranți, fără fenoxientanol, testat ginecologic și dermatologic, sunt criterii de bază în alegerea unui produs ideal zonei intime. Criterii, care au fost urmate cu strictețe de către francezi. Astfel, mai bine de 25 de ani, ei oferă soluția cu adevărat potrivită îngrijirii zonei intime a femeii. Brusturele (Arctium Lappa), principalul compus al Saforelle, este utilizat în mod tradițional în fitoterapie și are proprietăți emoliente, calmante și antipruriginoase. Oferă o îngrijire delicată și este special conceput pentru toaleta intimă și corporală a pielii sensibile și iritate. Saforelle curăță delicat și calmează iritațiile și disconfortul din zona intimă.

De asemenea, se  recomandă ca adjuvant în tratamentul iritațiilor cutanate și intime, fiind unicul produs folosit în faza acută a Candidozei Vulvo-Vaginale, pentru înlăturarea pruritului și eritemului din prima aplicare. Datorită pH-ului său ușor alcalin și formulei îmbogățite cu extract de brusture și agenți grași, Saforelle este adaptat în mod special utilizării zilnice și respectă echilibrul natural al pielii.

Saforelle Gel cu extract de brusture și pH ușor alcalin reduce rapid disconfortul intim (mâncărime, iritație sau uscăciune) încă de la apariţia acestuia.

Saforelle Cremă a fost special concepută pentru a calma pielea sensibilă, uscată sau iritată.

Roșeața, mâncărimea și infecțiile vaginale afectează în proporție de 83% și fetițele cu vârsta cuprinsă între 1 și 8 ani. Astfel, părinții trebuie să învețe și să susțină copilul încă din primii ani de viață în adoptarea unei igiene corecte, atât în toaletă, cât și în baie, ceea ce va limita apariția problemelor neplăcute mai apoi.

Brigitte Lacombe, ginecolog la Spitalul Jeanne de Flandre din Lille, Franța: „Cred că este important să le explicăm cât mai devreme fetițelor cum să se descurce cu rutina lor intimă de spălare. Despre acest subiect se vorbește atât de rar, încât primesc adolescenți foarte tineri în biroul meu cu infecții minore, a căror igienă intimă este clar inadecvată”.

Fiecare produs din gama Saforelle Miss respectă specificul zonei intime a fetelor și au fost concepute pentru a oferi o îngrijire intimă și corporală zilnică optimă pielii sensibile a acestora. Curăță, calmează iritarea, protejează și hidratează în același timp. Da, și micuțele sunt încântate.

 

Foto simbol: saforelle.com; eva.ro; pielyvida.com.co; gynodek.com

Share:

Articole recomandate