Odoraș.

Odoraș.

Linex

12 sfaturi pentru siguranța somnului împreună cu bebelușul tău

12 sfaturi pentru siguranța somnului împreună cu bebelușul tău

În urma unui studiu care a analizat nivelul hormonului de stres la mame, s-a constatat că atașamentul față de bebeluș, prin aceasta ne referim inclusiv la dormitul împreună cu micuțul, scade nivelul de stres al mame. Să fie acesta un motiv suficient pentru ca bebelușul să doarmă în patul părinților?

În timp ce unii specialiști recomandă ca părinții să evite să doarmă împreună cu bebelușii în același pat, alte studii încurajează acest lucru.

Mulți părinți consideră că somnul împreună cu bebelușul le aduce beneficii. Dacă ai ales varianta a doua, iată 12 sfaturi de care trebuie să ții cont pentru siguranța somnului împreună cu bebelușul tău.

Nu lăsa bebelușul singur în patul adulților!

Chiar și cei mai micuți bebeluși reușesc să se răsucească și să-și schimbe poziția în care i-ai lăsat inițial în pat. Astfel pot ajunge să se rostogolească și să cadă pe podea, sau să-și prindă mânuțele sau piciorușele în zone periculoase ale patului. Este foarte periculos să lași bebelușul nesupravegheat pe suprafețe plane, inclusiv masa de înfășat.

Pune bebelușul pe o suprafață fermă, curată.

Anumite suprafețe cum ar fi locul dintre saltea și cadrul patului sau fotolii nesigure au fost asociate cu accidente prin care cei mici au trecut. Este recomandat să nu învelești bebelușul cu o păturică atunci când doarme, ci mai bine să fie pus într-un sac de dormit special pentru micuți, pentru a-i menține temperatura optimă și nu există riscul de a se sufoca.

Nu-i acoperi capul!

Acest sfat are legătură cu acel caz în care căpșorul micuțului e acoperit cu o păturică mică, pentru „a-i ține de cald”, dar acest lucru nu este deloc sigur pentru micuț, fiindcă bebelușul își mișcă mereu căpșorul, astfel există riscul de sufocare.

Evită saltelele cu apă!

Anumiți adulți preferă salteaua cu apă pentru patul matrimonial, dar acest lucru nu este deloc bun pentru bebeluș. Paturile cu saltele pe bază de apă sunt extrem de nesigure și moi, tocmai de aceea acestea prezintă riscuri de sufocare. Preferabil în această situație este să-l ții pe micuț aproape de pat, dar într-un pătuț special pentru el.

Nu așeza bebelușul pe pernă!

Bebelușul nu are nevoie de pernă. În plus, aceasta s-a demonstrat a fi nesigură pentru un bebeluș. Micuțul poate aluneca foarte repede de pe pernă, răsucindu-se pot ajunge să stea cu fața lipită de suprafața pernei și astfel nu mai au posibilitatea de a respira.

Evită păturicile, hainele, obiectele de blană din preajma bebelușului!

De fapt, orice obiect pufos nu are ce căuta lângă bebeluș atunci când doarme.

Nu lăsa jucării de pluș în preajma bebelușului!

În pătuțul bebelușului (și nici în patul vostru, dacă micuțul doarme cu voi),nu au ce căuta jucăriile de pluș. În plus, ia toate obiectele moi atunci când îl pregătești de somn. Diferite obiecte precum perne, paturi, blănuri, jucării de pluș, haine pot pune siguranța copilului tău în pericol.

Asigură-te că salteaua este lipită de baza patului! 

Este foarte important să alegi cea mai potrivită saltea, astfel încă să nu existe riscul ca micuțul tău să fie prins între saltea și rama patului.

Evită canapeaua!

Nu-ți lăsa bebelușul să doarmă pe canapea, deoarece poate aluneca oricând.

Verifică spațiul dintre pat și perete! 

Asigură-te că nu există spațiu între pat și perete, acel spațiu fiind foarte periculos, deoarece bebelușul poate rămâne blocat.

Nu lăsa niciodată bebelușii mai mici de un an în pat cu ceilalți copii

A lăsa bebelușul în pat cu celălalt copil poate fi una dintre cele mai neinspirate alegeri, în aceeași măsură și foarte periculos.

Nu culca bebelușul pe burtică! 

Sursa: superbebe.ro

 

Share:

Articole recomandate