Truc: cum să îţi linişteşti copilul!

Truc: cum să îţi linişteşti copilul!

Nimeni nu este încântat de copiii care plâng sau strigă, iar situaţia devine şi mai dificilă atunci când totul scapă de sub control. Un profesor cu o experienţă de 12 ani a dezvăluit care este secretul său prin care reuşeşte să îi calmeze pe copii:

“Niciodată nu am strigat ca şi răspuns la plânsetele sau capriciile copiilor, pentru că acest truc nu funcţionează. Am apelat de fapt la o altă tactică care mă ajută să îi educ atât pe copii mei, cât şi pe elevi. Care sunt de fapt situaţiile în care acest truc poate fi de folos?

- atunci când copiii se ceartă;

- când copiii nu fac ceea ce i-ai rugat să facă;

- copiii nu te ascultă atunci când le vorbeşti;

- copiii fac gălăgie.

Ştiţi care e problema până la urmă? Problema e că acordăm copiilor o atenţie deosebită. Atunci când copiilor ceva nu le place, încercăm din răsputeri să corectăm acel ceva sau să găsim o soluţie.

Unde vă aflaţi atunci când copii încep să se comporte urât? De obicei sunteţi la bucătărie, vorbiţi la telefon sau vă aflaţi pur şi simplu în altă cameră. Momentul cheie este că de fapt nu sunteţi alături de copil.

Într-o clasă în care profesorul stă la masa sa, copiii mereu vor face gălăgie. Dacă sunteţi prea ocupat pentru ca să le oferiţi atenţie copiilor voştri sau prea obosiţi la sfârşitul unei zile de muncă, nu vă miraţi că va trebui să ridicaţi vocea în speranţa că aceştia vor face linişte.

Trucul meu constă în faptul că dacă îmi doresc să îi calmez pe copii, pur şi simplu ma apropii de ei. Mă apropii de ei şi pun mâna pe umărul lor sau pe spate, sau pur şi simplu mă aplec şi vorbesc civilizat.

Acest truc funcţionează în 90 % din cazurile în care vreţi să îi liniştiţi pe copii. Am exersat acest truc în mai multe situaţii şi a funcţionat. Acum, în loc să strigaţi, nu faceţi altceva decât să vă apropiaţi de copii.

Fiţi alături de copiii voştri!”

Sursa: lifter.com

Foto: parent24.com

Adaugă comentariu