Un copil de 4 luni poate sta copăcel? Un medic învață părinții cum e posibil

Un copil de 4 luni poate sta copăcel? Un medic învață părinții cum e posibil

De obicei, părinții așteaptă ca odorașul lor să stea în picioare fără nici un suport abia către vârsta de 9-12 luni. Dar, un fizioterapeut islandez a arătat lumii o adevărată minune, acesta învață bebelușii să stea drept, fără nici un sprijin, încă de la vârsta de 4 luni, demonstrând părinților că se poate și mai devreme, iar pentru aceasta sunt necesare antrenamentele.

Snorri Magnusson organizează cu regularitate antrenamente speciale în piscină pentru copii și îi învață să stea în picioare la vârsta de numai 3-4 luni. Fizioterapeutul a demonstrat că este real ca un copil să facă acest lucru mult mai devreme decât se așteaptă părinții, însă pentru aceasta, spatele copilului trebuie antrenat în fiecare zi. Astfel, timp de 12 săptămâni de exerciții, corpul bebelușului devine mai puternic și el poate să stea drept cu o jumătate de an mai devreme decât se întâmplă în mod normal.

Doctorul practică aceste tehnici de mai bine de 30 de ani și este de părere că astfel de programe de exerciții ajută și la dezvoltarea timpurile a conexiunilor neuronale, dar și accelerează dezvoltarea generală a copilului. Potrivit doctorului, chiar și după frecventarea cursurilor sale, pentru ca un copil să se poată ridica în mod independent, atunci acasă trebuie să mai fie antrenat. De exemplu: luați obiectele preferate ale copilului sau câteva lucruri interesante pentru el mic, și lăsați-l pe cel mic să se apuce de ele depunând puțin efort. 

Foto: ihappymama.ru; Video: youtube.com

Adaugă comentariu