Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un copil s-a infectat pe plajă cu o amibă “devoratoare de creier”, iar acum se zbate între viață și moarte

Un copil s-a infectat pe plajă cu o amibă “devoratoare de creier”, iar acum se zbate între viață și moarte

Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, originar din Florida, a ajuns la urgențe după ce s-a infectat cu o amibă "devoratoare de creier”, scrie suntmamica.ro

Simptomele infecției au inceput să apară la o săptămână după ce copilul a fost la plajă împreună cu familia lui. Simptomele pe care le-a prezentat Caleb includeau dureri de cap și halucinații.

Medicii au declarat că amiba "devoratoare de creier" a intrat în corpul copilului prin nas înainte să îi infecteze creierul.

De ceva timp, băiatul se zbate între viață și moarte la Spitalul de Pediatrie Golisano. Potrivit CDC, Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește, de obicei, în apele dulci și calde. Poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas. Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, stare de greață, vărsături, confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii sau halucinații.

Mătușa lui Caleb, Katie Chiet, a spus că mulți oameni „nu ajung în timp util la spital” și a spus că familia speră că baiatul a ajuns la spital la timp.

„Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și cum copilul ar avea meningită”, a spus ea, motiv pentru care familiei i-a luat ceva timp să realizeze că simptomele lui ar fi putut fi legate de expunerea în apă de pe plajă.

Femeia a spus că de când a fost internat, inflamația din creierul copilului a crescut. Într-o postare pe Facebook din 16 iulie, ea a împărtășit noi actualizări despre nepotul ei, explicând că acesta se afla în secția de terapie intensivă.

„A fost extubat aseară; respiră singur și este stabil”, a scris ea. „Este într-o stare minimă de conștiență, așa că are perioade foarte scurte de conștientizare/veghe, dar în rest doarme și se luptă. RMN-ul său indică inflamație în creier, în special prin canalul nazal.”

 

Share:

Articole recomandate