CNA va participa la adunările cu părinţii, organizate în grădiniţele din Chişinău

CNA va participa la adunările cu părinţii, organizate în grădiniţele din Chişinău

Începând de astăzi, 18 ianuarie, în grădiniţele din capitală vor avea loc mai multe şedinţe cu părinţii, asociaţiile şi comitetele părinteşti, personalul didactic, reprezentanţii inspectoratelor teritoriale de educaţie. La aceste întruniri va participa şi un ofiţer al Centrului Național Anticorupție, care va pune în discuţie problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a identifica soluţiile legale pentru stoparea acestora, anunță TVR Moldova.

Iniţiativa vine de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău care a solicitat sprijinul CNA în vederea promovării unui climat de integritate în instituţiile din subordine şi soluţionarea definitivă a plăţilor informale din sistemul de educaţie.

Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, ofiţerii CNA vor fi prezenţi la adunările, organizate în grădiniţele, unde au fost constatate cele mai multe plângeri de la părinţi. Printre acestea sunt Grădiniţa nr.40 (sectorul Botanica), nr. 183 (sectorul Buiucani), nr. 7 (sectorul Centru), nr. 179 (sectorul Ciocana) şi nr. 196 (sectorul Râşcani).

Graficul şedinţelor:

1. Grădiniţa 40 – 18 ianuarie, ora 17.00

2. Grădiniţa 183– 28 ianuarie, ora 17.00

3. Grădiniţa 7– 29 ianuarie, ora 17.00

4. Grădiniţa 179– 30 ianuarie, ora 17.00

5. Grădiniţa 196– 31 ianuarie, ora 17.00

 

Sursa foto: positivepeople.md

Adaugă comentariu