Creșă GRATUITĂ pentru copii de la 4 luni până la 3 ani. Află cum poți beneficia de acest serviciu!

Creșă GRATUITĂ pentru copii de la 4 luni până la 3 ani. Află cum poți beneficia de acest serviciu!

Un nou serviciu social destinat mămicilor și copiilor a fost lansat la Chișinău. Astfel, în incinta Centrului de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă a fost creată Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni la 3 ani, transmite MOLDPRES.

Noul serviciu este GRATUIT și de el pot beneficia copiii ai căror părinți sunt încadrați în câmpul muncii și nu au alternative de îngrijire și supraveghere a copiilor lor în timpul zilei. Pentru a beneficia de serviciu, părinții trebuie să dețină viză de reședință în raioanele Republicii Moldova și să se afle temporar în Chișinău.

Capacitatea creșei sociale este de 12 locuri. Medicul șef adjunct al Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă, Eleonora Șincărenco a afirmat că părinții și copiii lor vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi educație, îngrijire, consultațiile medicilor specialiști.

Serviciul a fost dezvoltat de AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al unei companii.

Din 2011 și până în prezent, CCF Moldova a dezvoltat șase creșe în municipiile Chișinău, Bălți și în orașul Glodeni, de serviciile cărora au beneficiat circa 230 de copii. 

Adaugă comentariu