Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Paduchii: cum să lupţi eficient cu ei

Paduchii: cum să lupţi eficient cu ei

Infestarea cu păduchi poate apărea la fiecare copil care frecventează locurile publice, precum grădiniţa, şcoala sau terenurile de joacă. Chiar dacă este neplăcut sau chiar stânjenitor să depistezi păduchii la propriul copil, să ştii că nu este vina ta. Faptul că apare o epidemie de păduchi nu înseamnă că piciul are o igienă proastă. Oricine se poate afla în această situaţie.

Astfel, dacă totuşi te confrunţi cu problema dată, trebuie să cunoşti mai multe despre epidemie: din ce motiv apare, cum se înmulţesc păduchii, dar, cel mai important, cum să scapi de ei definitiv.

Păduchii sunt paraziţi foarte mici, care trăiesc pe porţiunile acoperite cu păr ale corpului şi se hrănesc cu cantităţi mici de sânge. Epidemia de păduchi se întâlneşte mai des la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani, fetele fiind mai predispuse decât băieţii.

Păduchii nu sunt periculoşi şi nu răspândesc boli de la o persoană la alta, dar sunt contagioşi, răspândindu-se foarte repede, mai ales, în grupuri. Cu toate că nu pot sări şi nici zbura, ei se agaţă foarte uşor de firele de păr.

Păduchii se răspândecs cel mai repede prin contactul direct dintre capetele a două persoane, prin folosirea aceloraşi haine, perii sau obiecte de pus în cap. Cei mai vulnerabili la infestarea cu păduchi sunt copiii şi adolescenţii, deoarece la această vârstă tind să aibă un contact foarte apropiat cu lumea din jur. Animalele de casă nu sunt transmiţători de păduchi.

Din toate metodele de îndepărtare a păduchilor şi lindinilor, aveţi acum posibilitatea să o alegeţi pe cea mai eficienă , simplă şi sigură , cerând în farmacie PARASIDOSE şampon.

Este un preparat testat clinic, eficient împotriva păduchilor de pe cap şi ouălor acestora.

PARASIDOSE   şampon conţine :

  • D-phenotrin :substanţa activă a şamponului care omoară păduchii şi ouale lor ;
  • Camfor: ce are proprietăţi antiseptice dezinfectînd suprafeţele la nivelul cărora apare senzaţia de mîncărime datorită pediculozei;
  • Acid acetic: ce ajută la desprinderea păduchilor morţi, lăsînd părul lucios şi strălucitor;
  • Parfum: un amestec de arome de portocală şi vanilie care este în mod deosebit apreciat de copii, contribuie la administrarea mai uşoară a produsului;

Chiar dacă nu te-ai confruntat până acum cu problema păduchilor, este bine să cunoşti cum poţi preveni infectarea:

  • Învaţă-i pe cei mici să evite contactul direct cu capul celorlalţi copii;
  • Învaţă-i să nu împrumute de la alţii perii de păr, prosoape, căciuli sau alte obiecte personale;
  • Învaţă-i să nu stea pe pături, perne sau aşternuturi folosite de curând de altcineva.
  • Rezervă-ţi 5 minute în fiecare săptămâna, pentru a te uita în părul copilului tău. Astfel, vei fi sigur că vei descoperi păduchii sau lindinile la timp, înainte să se înmulţească.
Share:

Articole recomandate