O educatoare a scris cu pixul pe fruntea unui copil, iar explicația ei i-a stupefiat pe părinți

O educatoare a scris cu pixul pe fruntea unui copil, iar explicația ei i-a stupefiat pe părinți

Inspectoratul Școlar cercetează educatoarea care a scris cu pixul pe fața unui copil de 4 ani din Gorj, România, iar aceasta ar putea chiar sa fie concediată după 17 ani de când lucrează în învățământ. Părinții copilului sunt cei care au sesizat Inspectoratul Școlar asupra abuzului la care a fost supus copilul lor, asta după ce mai întâi au mers să discute cu educatoarea pentru a afla de ce s-a întâmplat așa ceva.

Părinții susțin că au rămas stupefiați de răspunsul educatoarei și de motivul invocat de aceasta pentru a-și justifica faptul că a scris cu pixul pe fața copilului. „Doamnă educatoare, de ce aţi scris pe fruntea copilului? Zice: copilul dumneavoastră nu stătu cuminte, termină hârtia, mă rog ce a avut acolo de scris, şi îi arătai că nu e bine să scrie pe altă hârtie”, a declarat pentru Digi24, Grigore Argeșanu, tatăl copilului.

Se pare că educatoarea nu se consideră vinovată și nici nu consideră că greșit cumva când a scris cu pixul pe fața copilului pentru că acesta mâzgălea o hârtie. „Gestul pe care l-am făcut poate este necugetat, l-am făcut pentru a stăvili pornirea acelui copil de a mai deteriora ceea ce nu trebuie deteriorat. Hai să vezi cum este să arăţi altfel, să ţi se deterioreze imaginea!”, a declarat educatoarea Ecaterina Motorga, pentru Digi24.

Incidentul semnalat de părinți de la grădinița din Bustuchin este cercetat de o comisie din cadrul unității de învățământ. „La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificativul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Gorj.

Educatoarea riscă scăderea salariului pe o perioadă determinată sau chiar concedierea.

 

Informații: baby.unica.ro

Foto simbol de copertă: fanweek.ru

Adaugă comentariu