Revoltător! Copil lovit și trântit jos de o educatoare de la Grădinița 46 din capitală

Revoltător! Copil lovit și trântit jos de o educatoare de la Grădinița 46 din capitală

Imagini revoltătoare la Grădinița numărul 46 din Chișinău. O educatoare a fost filmată cum lovește de mai multe ori un copil, iar acesta cade la podea. Scena a fost surprinsă de un părinte. Educatoarea spune că a procedat astfel deoarece ar fi avut o săptămână stresantă, anunță PRO TV Chișinău.

Din imaginile filmate de părinte se vede cum copiii stau grămăjoară și cântă. La un moment dat un băiețel este lovit cu palma peste mână. Educatoarea îl apucă de braț, îl zgâlțâie ce câteva ori, după care micuțul se prăbușește la podea. Femeia îl apucă apoi de mână, îl ridică, după care îi mai dă o palmă, moment în care fetița de alături tresare.

Nemulțumirea femeii este că băiețelul a ieșit din rând în timp ce restul învățau cântecul. Totul se petrece sub privirile celorlalți copii. Mama piciului agresat spune că nu a vrut să facă public acest caz și a solicitat doar ca educatoarea să fie dată afara. Ulterior filmulețul a fost distribuit și altor părinți, care susțin că educatoarea și-ar mai fi depășit atribuțiile și așa filmarea a fost transmisă presei.

Gheorghe Ion, bunicul unui copil: „Eu am venit la ora 5, când copiii luau cina. Ea nu a auzit când am intrat. A strigat la un copil așa de tare. I-am făcut observație, iar ea mi-a spus că „da ce să fac dacă el nu mă aude”. 

Acesta mai spune că educatoarea obișnuia să-și mai iasă din fire. „Am vorbit cu nepoțelul și l-am întrebat: „Dar doamna mai bate și alți copii?”.  Copilul îmi spune că da, celor obraznici le dă la funduleț. Doamna își permite să strige, să fie brutală, dură cu ei”.

Educatoarea care l-a agresat pe micuț spune că în ziua în care s-a întâmplat incidentul a avut o situație de criză și își regretă fapta, motivând că acest copil „nu este dintre cei obraznici”. Aceasta s-ar fi enervat după ce piciul a dat jos niște jucării.

Angela Durbală, educatoare: „O criză de nervi pe care am avut-o. Nu știu dacă părinții singuri nu ridică vocea. Copii sunt mulți, nu te aud. Nu poți să vorbești doar în șoaptă”. 

După incidentul petrecut vinerea trecută femeia și-a luat concediu de boală pentru că ar fi răcită. Aceasta spune că a mai avut o rugăminte să nu fie mediatizat cazul. Ajutorul de educator susține că nu a sesizat până acum acțiuni ieșite din comun în comportamentul educatoarei.

Directoarea grădiniței, pusă în funcție recent, spune că educatoarea are 30 de ani de activitate în domeniu.

 Ecaterina Badureț, directoarea grădiniței:  „Ulterior o să revenim cu o informație, când revine educatorul. Va scrie o cerere de demisie pentru că nu se acceptă cazuri de violență”. 

 

Sursa: protv.md

Adaugă comentariu

Închide