6 cazuri de utilizare a pastei de dinți mai puțin cunoscute în îngrijirea copiilor

6 cazuri de utilizare a pastei de dinți mai puțin cunoscute în îngrijirea copiilor

Orice părinte știe că pasta de dinți și periajul de două ori pe zi, dimineața și seara, ajută la menținerea unor dinți sănătoși și frumoși. Mai puțini, însă cunosc că acest produs existent în casa fiecăruia, poate fi utilizat și în situații mai puțin plăcute. Pasta de dinţi este unul dintre cele mai versatile produse şi poate fi folosit și în cazurile problematice de mai jos, în care sunt implicați copiii.

1. Ajută la îndepărtarea gumei de mestecat din păr

Deși le este interzisă, prichindeii adoră guma de mestecat, iar de multe ori, ajung să și-o întindă pe păr. Sau poate alți colegi de grădiniță ori de școală fac glume proaste și le lipesc guma de mestecat în păr. Cum o poți îndepărta fără să apelezi la foarfecă? Acoperă gumă de mestecat cu pastă de dinți și lasă câteva minute să acționeze după care o îndepărtezi ușor.

2. Curăța urmele de creion de pe pereți

Probabil, toți copiii când sunt mici au tentativa de a desena pereții. În fiecare există câte un mic Picasso, nu-i așa? Poți îndepărta urmele de creioane colorate de pe pereți cu ajutorul pastei de dinți. Aplică produsul direct pe locul care trebuie curățat și se lasă timp de o zi să acționeze, după care îndepărtezi „opera de artă” cu o cârpă moale.

3. Curăță încălțămintea

Este vorba mai ales de încălțămintea din piele, în special cea albă care se pătează ușor. Cu puțină pastă de dinți vei readuce încălțămintea la albul inițial.

4. Elimină petele de cerneală de pe haine

Dacă prichindelul tău e deja școlar, sigur ai de-a face și cu pete de cerneală pe hăinuțe. Deși sunt dificile și aproape imposibil de scos, pasta de dinți vine în ajutorul tău și elimină aceste pete. Aplică direct pe pată și freacă bine obiectul vestimentar. Apoi clătește cu apă și poți spăla bluza sau pantalonii la mașină.

5. Ameliorează înţepăturile insectelor

Mai ales în sezonul cald, înțepăturile insectelor pot fi foarte neplăcute pentru copii. Aplică o picătură de pastă de dinţi masând uşor zona iritată. Mentolul din produs va calma senzaţia de mâncărime şi va cicatriza iritaţia.

6. Curăţă interiorul sticlelor, biberoanelor şi al termosurilor.

Această posibilitate va face mult mai uşor stilul de viaţă eco, pentru că aceleaşi sticle pot fi refolosite la nesfârşit, odată ce nu vor mai păstra reziduuri pe interior. Apa fierbinte ajută extrem de mult, după ce, în prealabil, s-a curăţat flaconul cu pastă de dinţi.

 

Sursa: adevarul.ro, kidmagia.ro

Foto: dentistul.info

Adaugă comentariu