Aspecte esențiale privind spălatul dințișorilor copiilor. 3 componente periculoase pe care NU trebuie să le conțină pasta de dinți!

Aspecte esențiale privind spălatul dințișorilor copiilor. 3 componente periculoase pe care NU trebuie să le conțină pasta de dinți!

Specialiștii insistă că spălatul pe dinți începe la copilaș chiar de la apariția primului dințișor. Însă mulți părinți se gândesc că pot să-i facă rău copilului, deoarece el încă nu știe a clăti gurița și poate înghiți pasta de dinți.

Olga Bystrova, medic stomatolog în Rusia, oferă câteva recomandări importante pe pagina de Instagram – mama.club. Astfel, medicul spune că bebelușii și copiii mici de până la 3 ani trebuie să se spele pe dințișori cu pastă de dinți cu semnul 0-3 ani pe ambalaj. Însă, atenție părinți, verificați personal componența scrisă pe ambalajul produsului deoarece foarte multe companii nu sunt oneste și pot scrie „0-3 ani” pe ambalajul unui produs care nu corespunde.

Medicul mai accentuează că pentru spălatul dințișorilor la bebeluș și copilul mic se utilizează o cantitate echivalentă cu jumătate sau chiar un sfert dintr-un bob de mazăre. Iar dacă în componența pastei nu se regăsesc produse nocive nu există nici un risc pentru copilaș atunci când o înghite.

În componența pastei de dinți pentru bebeluși și copii NU trebuie să se regăsească următoarele:

- Sodium Lauril Sulfate – este un produs chimic foarte agresiv și alergenic.

- Methylparaben – un conservant cancerigen.

- Fluor – acest component afectează dinții și oasele.

 

Voi ce pastă utilizați pentru dințișorii copiilor voștri?

 

Foto simbol: o-krohe.ru

Adaugă comentariu