Hainele prea strâmte pentru copil îi pot pune în pericol sănătatea

Hainele prea strâmte pentru copil îi pot pune în pericol sănătatea

Părinții deseori greșesc atunci când își îmbracă picii în hăinuțe necorespunzătoare vârstei, greutății și înălțimii acestuia. Aceștia nu conștientizează faptul că aceste haine nu doar că nu sunt deloc confortabile, dar mai aduc cu sine o mulțime de alte aspecte negative. Pentru a evita situațiile neplăcute apărute din cauza vestimentației pe care o alegi pentru copilul tău, ar fi bine ca de fiecare dată să ții cont de faptul că mai bine alegi o haină cu o mărime mai mare, decât una prea mică.

În cele ce urmează îți spunem de ce nu este bine să optezi pentru hainele de mărimi prea mici pentru copilașul tău.

Îi poate provoca durere copilului

Și asta deoarece copilul nu se poate mișca liber, în special poate avea senzații de disconfort în zona încheieturilor. De asemenea, hăinuțele prea strânse împiedică circulația limfatică, celulele fiind „strangulate”.

Nu protejează copiii de frig

Hainele strâmte nu permit ca între primul strat de îmbrăcăminte și piele să se formeze acele „perne” de aer cald, care sunt absolut necesare pentru  protecția împotriva temperaturilor scăzute.

Împiedică digestia

Hainele prea mici exercită o presiune deosebită asupra abdomenului (în special colanții și pantalonii cu talia joasă), ceea ce îngreunează digestia alimentelor. Ba chiar mai mult, unele studii au demonstrat că hainele prea strâmte inhibă absorbția carbohidraților din alimentele consumate.

Nu îi permite să facă anumite activități fizice

Copiii, fiind îmbrăcați în haine strâmte, nu se pot mișca liber. Acesta este un obstacol foarte mare pentru ei, deoarece sunt plini de energie și nu pot sta într-un loc.

Împiedică dezvoltare

Hainele de mărimi mai mici pot împiedica copiii să se dezvolte în mod normal. Ținând cont de faptul că copiii se dezvoltă foarte repede și fiecare minut este important pentru ei în anumite situații hainele prea mici nu vor permite organismului să se simtă confortabil, fiind nevoit să stopeze anumite procese de dezvoltare.

Îi poate întrerupe circulația sanguină în unele zone

Dacă cel mic este îmbrăcat în haine, mărimea cărora este mai mică decât i s-ar potrivi, atunci s-ar putea ca acestea să împiedice circulația sanguină în unele zone. Hainele mai mici au o presiune deosebită asupra anumitor zone ale corpului.

Îi pot irita pielea

Hainele prea strâmte pot provoca apariția dermatitei atopice, dar și diferite tipuri de alergii, și asta deoarece hainele intră în contact prea apropiat cu pielea, fără să-i permită respire.

Pentru a evita situațiile în care să cumpărați haine prea mici sau prea mari copilului dumneavoastră, atunci vă sfătuim să țineți cont nu numai de vârsta copilului, dar și de înălțimea și greutatea acestuia. Și asta, deoarece copiii se dezvoltă în mod diferit și nu pot fi identici. Pentru orientarea, venim în ajutor cu un tabel de care vă puteți conduce atunci când mergeți la cumpărături pentru copilaș.

Foto: bebeghi.ro; idkids.fr; Informații: suntmamica.ro

Adaugă comentariu

Închide