7 metode de a-l face pe copil mai cooperant în timpul procesului de tratament cu aerosoli

7 metode de a-l face pe copil mai cooperant în timpul procesului de tratament cu aerosoli

Nebulizatorul este soluția perfectă în tratarea infecţiilor căilor respiratorii superioare și inferioare la copii. Problema e că tratamentul cu aerosoli îi poate speria pe cei mici din cauza sunetului produs de aparat, dar și a măștii care se pune pe față. Și chiar dacă acceptă, oricum problema nu e rezolvată, pentru că de multe ori, copiii se plictisesc mai repede decât trec cele zece minute recomandate de a sta cuminte și a respira adânc.

Dacă sunteți un părinte al cărui copil nu se prea împacă cu nebulizatorul, atunci găsiți mai jos câteva soluții care îl pot convinge pe copil să fie mai cooperant când este vorba de tratamentul cu aerosoli:


- Permiteți-i copilului să se joace cu nebulizatorul atunci când aparatul nu este pornit. Acest lucru va contribui la reducerea anxietății care apare la vederea lui.
- Implicați copilul în procesul de tratament. În funcție de vârstă, copilul poate să vă ajute să conectați aparatul și tot el să pună medicamentul. 
- Lăsați-l să țină în mână nebulizatorul în timpul procesului, dacă asta își dorește. Faptul că deține controlul asupra procesului, îl face pe copil să se calmeze și chiar să devină mai cooperant. 
- Așezați-l în scaunul de masă. Asta vă va permite să țineți masca mai ușor, iar copilul nu va putea împinge aparatul. 
- Combinați tratamentul cu aerosoli cu activitatea lui preferată. Citiți o carte, priviți desenele animate preferate, jucați un joc de rol etc. 
- Faceți din tratamentul cu aerosoli o rutină. Administrați medicamentele zilnic, în același loc și la aceeași oră. Asta îl va ajuta pe copil să știe ce urmează.  
- Răsplătiți copilul după procedură. Asta l-ar putea motiva să aștepte cel puțin răsplata, dacă nu procedura în sine. 

Cu aceste trucuri simple, orice copil ar putea depăși frica de a utiliza nebulizatorul fără dificultate. Unul din cele mai îndrăgite nebulizatoare atât de părinți cât și de copii este modelul Rossmax NI60 Qutie, produs în Elveția și cu o unică tehnologie în lume VAT. El este unic pe piață datorită designului său prietenos în formă de cățeluș, dar și a zgomotului redus pe care îl produce. 

 Acest inhalator este destinat pentru tratamentul astmului, al bolii pulmonare obstructive cronice și al altor maladii respiratorii, care necesită utilizarea medicamentelor cu aerosoli. Este nevoie doar de o consultație a medicului pentru a stabili folosirea medicamentului prescris pentru acest inhalator.

Caracteristicile acestui nebulizator sunt: tehnologie - minipompă, mărime particole - 2,6 microni, particule fine (FPD)- 75-80%; valva brevetată - flux reglabil, dimensiuni - 215,5 x 134 x 93,3 mm, greutate - 334 g, accesorii incluse - masca copii și piesa de gură, modul de alimentare - adaptor 12 V (inclus). Nebulizatorul poate fi găsit în farmaciile Elody din țară. Nu ratați ocazia de a-l procura. Oferta este limitată.  

 

Sursa foto: farmacia.md, cugetliber.ro

 

Adaugă comentariu

Închide