Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cele mai simple metode cu ajutorul cărora poți dezinfecta jucăriile din plastic

Cele mai simple metode cu ajutorul cărora poți dezinfecta jucăriile din plastic

Jucăriile de plastic, pe care copiii le folosesc pe jos prin casă sau prin parc, trebuie curățate și dezinfectate periodic, pentru că acestea sunt un magnet pentru tot soiul de virusuri, bacterii și alte microorganism extrem de periculoase pentru sănătatea copilului. Iată câteva metode simple și rapide prin care să dezinfectezi și să cureți jucăriile.

Apă și oțet

Substanțele toxice pătrund prin fantele jucăriilor, rămân în zgârieturile sau crăpăturile din plastic, iar copiii le înghit când le bagă în gură. Cel mai sigur este să folosești oțetul, și apoi să clătești foarte bine în mai multe rânduri de apă caldă. Este suficient să lași jucăriile o jumătate de oră în apă caldă cu oțet, și apoi să le freci cu un burete moale pentru a scăpa de majoritatea microbilor.

Pune jucăriile în congelator

Pune jucăriile în pungi, iar apoi în congelator, preferabil pentru 24 de ore, pentru a distruge toți microbii.

Pune-le în mașina de spălat

Adună jucăriile mici într-o față de pernă cu fermoar, închide bine fermoarul, să nu iasă niciuna și pune-le în mașină împreună cu alte haine. Folosește un detergent blând, eventual detergent special pentru bebeluși, și pornește programul cu care ești obișnuită să speli. 

Deși detergentul clasic sau spirtul par să fie cele mai la îndemână produse pentru a curăța jucăriile, există pericole asociate acestora, mai ales dacă micuțul tău este bebeluș sau are o vârstă foarte fragedă. Substanțele chimice din detergent ar putea ajunge în guriță copilului, în momentul în care le molfăie, și i-ar putea afecta sănătatea. Este indicat, pentru siguranța copilului tău, să mergi pe mâna dezinfectantelor organice sau naturale, care sunt sigure pentru sănătatea lui.

Foto: plasticdisclosure.org

Share:

Articole recomandate