Cum alegem ochelarii de soare pentru copii

Cum alegem ochelarii de soare pentru copii

În perioada vacanțelor când mergem la plajă sau la bazin este foarte important să protejăm și ochișorii copiilor. Respectiv trebuie să alegem cu mare grijă ochelarii de soare.

Potrivit specialiștilor, deja către vârsta de 1,5 ani copilul are nevoie de ochelari de soare căci începe să fie mai activ, să meargă, să se joace mai mult pe afară.

Ochelarii de soare au filtre și se împart în 5 categorii. Cei de categoria 0 permit trecerea a 80-100% de raze ultraviolet și sunt buni numai pentru frumusețe. Cei de categoria 1 și 2 lasă să treacă circa 43-80% și, respectiv, 18-43% din razele ultraviolet. Ochelarii de categoria 3 permit trecerea a 8-18% din raze, iar cei de categoria 4 – de la 3% la 8% din razele ultraviolet.

Așa cum ochelarii din categoriile 3 și 4 asigură cea mai mare protecție de razele ultraviolet, cel mai bine e să-i alegi anume pe aceștia pentru pici. Atunci când alegeți ochelarii, acordați atenție faptului dacă înainte de cifra care indică din ce categorie face parte este mențiunea „Conformite Europeenne”, ceea ce înseamnă că e conform standardelor europene.

Specialiștii mai insistă că suplimentar copilul trebuie să poarte pe cap un chipiu, căci acesta oprește o bună parte din razele ultraviolet.

 

Informații: parents.ru

Foto simbol: kinderama.ru

Adaugă comentariu