Deja 13 mii de nou-născuți au primit cutii cu produse de primă necesitate

Deja 13 mii de nou-născuți au primit cutii cu produse de primă necesitate

Circa 13000 de cutii cu bunuri pentru nou-născuţi au fost distribuite până la moment, în cadrul programului guvernamental „O nouă viață”, lansat la 1 decembrie 2018.

Cele mai multe cutii au fost distribuite în maternitățile din municipiul Chișinău și orașul Bălți, urmate de raioanele Cahul, Ungheni, Ialoveni, Criuleni, Orhei, Florești, Hâncești, etc. 

Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine hăinuțe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, pernuță ortopedică, scutece, produse de igienă, recomandate pentru primele luni de la naştere, șervețele umede de unică folosință, jucărie de pluș, plic pentru externare, saltea și materiale informaționale pentru mămici. Toate articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția pachetului de scutece.

Programul este o acțiune proactivă a Guvernului de susținere suplimentară a familiilor pentru asigurarea necesarului de bunuri la nașterea copiilor, în vederea oferirii unui bun început de viață pentru toți copiii născuți în Republica Moldova.

 

 

Adaugă comentariu