Jucăriile recomandate copiilor de la naștere și până la vârsta de 12 luni

Jucăriile recomandate copiilor de la naștere și până la vârsta de 12 luni

Jocul este una dintre principalele nevoi ale copilului, deoarece prin joc acesta începe să cunoască lumea, să-și dezvolte anumite abilități, să învețe diferite acțiuni etc. În articol vă descriem ce fel de jucării sunt necesare copiilor de la naștere și până la vârsta de un anișor.

E de menționat că o jucărie bună trebuie sa fie sigură, durabilă și interesantă pentru stimularea imaginației copilului. O jucărie corespunzătoare vârstei poate să facă mai ușoare și mai distractive etapele normale ale dezvoltării psihosomatice a copilului.

De la naștere la 3 luni 

Odată cu dezvoltarea simțurilor bazale, exprimarea și nevoile copilului devin mult mai complexe. În această perioadă copilul învață să-și folosească mâinile și corpul, și comunică mult mai bine cu mediul înconjurător prin intermediul jocului.

Jucării recomandate pentru aceasta vârstă: simple, colorate, care emit eventual anumite sunete. Jucăriile din pluș sau păpușile cu fețe simple sunt preferate la această vârstă. Se recomandă agățarea jucăriilor deasupra pătuțului sau așezarea lor în leagăn .

 

De la 4 la 8 luni 

Odată cu dezvoltarea psihomotorie diferă și stilul de joacă al copilului.

Jucării recomandate la aceasta vârstă: de pluș, mingea, cuburile, păpușile și cărțile mari.

 

De la 9 la 12 luni 

Aceasta vârstă este caracterizată printr-un stil de joacă diferit, în sensul că mobilitatea, cercetarea și curiozitatea vor face ca micuțul să dea preferință anumitor jocuri și jucării.

Jucării recomandate la aceasta vârstă: mingea, păpușile, mașinuțele, cărțile colorate, jucăriile prevăzute cu butoane și dispozitive luminoase sau sonore.

 

Informații: sfatulmedicului.ro

Foto simbol: polzavred.ru

Adaugă comentariu

Închide