Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Chifteluţe din peşte pentru copii, fără prăjire

Chifteluţe din peşte pentru copii, fără prăjire

Reţeta de chifteluţe din peşte pentru copii se prepară rapid, sunt gustoase şi cu o textură foarte uşoară, aşa că şi cei mai mofturoşi dintre copii vor dori să le încerce. Peştele este mai întâi mărunţit foarte bine înainte de a fi gătit. Acest lucru îi conferă preparatului o textură fină, ceea ce îl face uşor de mâncat.

Această reţetă este pentru 2 adulţi şi 2-3 copii, în funcţie şi de cât de mult mănâncă cei mici. În general, un file de peşte ajunge pentru 2-3 copii.

Cum se prepară

Pune în blender 4 bucăţi de file de cod proaspăt, un ouă, 90 g de pesmet, sare şi piper. Aceasta este reţeta de bază. Apoi pentru aromă poţi să adaugi: un pic de ceapă tocată, un praf de usturoi, pătrunjel şi parmezan. Oricare dintre aceste ingrediente este opţional, poţi chiar să încerci să adaugi câteva frunze de spanac, mărar sau ciuperci proaspete.

Porneşte blenderul şi mixează totul până vezi că peştele este complet tocat. Textura trebuie să fie lipicioasă şi omogenă.

Scoate o cantitate mică de compoziţie şi formează o mică bilă pe care să o aplatizezi apoi. Copiilor le plac chifteluţele mai mici, deoarece le manevrează mai uşor. Pregăteşte toate chifteluţele şi aşează-le pe o farfurie. Poţi să faci acest pas mai devreme, în timpul zilei şi apoi să le ţii în frigider până la cină.

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Aşază hârtie de copt într-o tavă şi unge-o cu unt sau cu ulei de măsline. Pune chifteluţele în tavă şi lasă-le la cuptor timp de aproximativ 12 minute (sau până se rumenesc). Nu uita să le întorci la jumătatea timpului!

În timp ce peştele stă la cuptor poţi prepara un dressing uşor şi prietenos cu copiii. De exemplu cu iaurt, chimen şi zeamă de lămâie. Şi acesta poate fi păstrat în frigider până vine momentul servirii.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate