Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

10 exerciții contraindicate fetelor în copilărie

10 exerciții contraindicate fetelor în copilărie

Corpul viitoarei femei se formează în copilărie, astfel pentru a se dezvolta armonios și fără prejudicii pentru sănătate și siluetă este foarte important de a distribui în mod corespunzător efortul fizic în cadrul antrenamentelor de sport sau de fitness din copilărie.

Deseori, antrenori suprasolicită fetele cu exerciții fizice, pregătindu-le pentru rezultate deosebite la concursuri, fără a ține cont de caracteristicile organismului în dependență de sexul copilului. Totuși, organismul și silueta fetelor diferă foarte foarte mult de cea a băieților. Uneori, însăși fetele iau decizia greșită de a face exerciții destinate băieților, care nu numai că nu le face niciun bine, dar le poate afecta grav organismul. Iată ce fel de exerciții trebui de exclus din antrenamentele fetelor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

1. Răsucirea mușchilor abdominali

Atunci când tehnica de efectuare a acestor exerciții este necorespunzătoare vârstei, crește presiunea abdominală asupra organelor bazinului mic. Ulterior aceasta poate duce la apariția unor boli la nivelul abdomenului, întârzierea sau dereglarea ciclului menstrual.

2. Flotările de la podea

Aceste exerciții sunt mai potrivite pentru băieți. Ar fi bine să nu li se propună fetelor, deoarece încheieturile lor sunt destul de slabe, iar orice sarcină excesivă poate duce la o fractură. Flotările de la podea mai bine să fie înlocuite cu flotări la perete.

3. Umblarea pe mâini

Același lucru (ba chiar mai grav) ca și în cazul flotărilor de la podea. Dezvoltă osteocondroza precoce a coloanei cervicale.

4. Ridicarea picioarelor în poziția culcat pe spate

Este un exercițiu foarte popular, în loc să întărească mușchii abdominali, mai degrabă duce la încordarea musculară, care, la rândul său, limitează mobilitatea articulațiilor șoldului. De asemenea, ridicarea picioarelor din poziția culcat pe spate sporesște durerile în perioada menstruală.

5. Săritura într-un picior

Duce la dezvoltarea unei posturi scoliotice.

6. Genuflexiuni cu greutăți pe umăr

Pot provoca proeminența sau hernia coloanei vertebrale lombare.

7. Sărituri cu greutăți în spate

Se pot solda cu proeminențe sau hernii ale coloanei vertebrale lombare și luxații ale genunchilor.

8. Extensia (șpagatul)

Aceasta duce la formarea „oblică“ a pelvisului și, în consecință, în postura scoliotică.

9. Toate exercițiile pentru brațe cu haltere mai grele de 2 kg

Sunt posibile leziuni ale articulațiilor umărului și cotului.

10. „Podișorul“

Acest exercițiu contribuie la formarea incorectă a coloanei vertebrale, provoacă hernii, proeminențe.

 

Pentru a confirma sau infirma cele expuse mai sus, am contactat-o pe Natalia Turtă-Gorgos, antrenor de fitness și mămică de gemeni, care fac sport de performanță. „Sincer să-ți zic e cam dur acest articol care te face să-ți ții copilul acasă, dar care totodată conține mult adevăr. Faza e ca orice sport de performanța duce la traume, din păcate. În rusă este o expresie care reda în totalmente aceasta situație:„Физкультура-лечит, а спорт-калечит!". Faza e că trebuie făcută diferența între sportul de performanța și sportul în scop curativ, atunci și prioritățile, și efortul sunt diferite. Și foarte important este să alegi un antrenor bun și care ține cont nu doar de performanțe, dar și de posibilitățile copilului. Leka (Alexandra-Valeria) a făcut gimnastică de performanță, dar am renunțat deocamdată și acum face dansuri. Gaby (Gabrielle-Nathanielle ) face fotbal. Copiii trebuie să facă sport, dar care să corespundă vârstei. În cazul în care nu a-ți ales ce sport să facă copilul, cel mai accesibil și fără prejudicii pentru sănătate este plimbarea. În orice caz, fetițele, ca și băieții au nevoie de o activitate pentru dezvoltarea fizică armonioasă”, ne-a spus antrenoarea.

Foto simbol: rg4u.clan.su

Share:

Articole recomandate