7 beneficii pentru copii ale consumului de portocale

7 beneficii pentru copii ale consumului de portocale

Acum este sezonul în care găsim cele mai delicioase portocale, iar copiii trebuie să profite din plin de aceste fructe, care oferă nutrienți esențiali și cresc imunitatea datorită vitaminei C pe care o găsim în portocale. Iată câteva beneficii pe care le au portocalele pentru copii.

1. Portocalele sunt bogate în nutrienți

Portocalele sunt o sursă excelentă de multe tipuri de nutrienți, minerale și vitamine. S-a dovedit științific că bogata cantitate de vitamina C prezentă în portocale este necesară pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor.

2. Portocalele previn constiparea

Copiilor nu li se administrează o cantitate mare de fibre dietetice și de aceea se întâmplă frecvent ca aceștia să sufere de constipație. Fibra din portocale este moale și poate împinge alimentele în tractul digestiv fără a pune prea multă presiune pe acesta. Consumul de portocale s-a dovedit a fi deosebit de util în reducerea apariției constipației la copiii cu vârsta sub 5 ani.

4. Portocalele previn rahitismul

Rahitismul este o afecțiune care se dezvoltă în copilărie, iar simptomele primare implică deformarea oaselor. Oasele sunt înmuiate și iau forme ciudate. Aceste deformări apar din cauza cantității scăzute de calciu și fosfor din organism. Portocala, o sursă importantă de calciu și fosfor, este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune medicamente naturale preventive pentru dezvoltarea rahitismului. Hrănirea copiilor cu portocale poate reduce apariția rahitismului cu 40%.

5. Portocalele previn răceala

Copiii se pot  îmbolnăvi mai ușor în sezonul rece, de aceea este necesar să adăugăm portocala în meniul lor. Portocalele cu miere și sare sunt deosebit de eficiente pentru tratarea răcelii și gripei obișnuite. Copiii care se îmbolnăvesc în sezonul rece, primesc adesea prescripții medicale care conțin suplimente de vitamina C, însă, părinții ar trebui să țină cont de faptul că portocalele sunt unele dintre cele mai bune rezervoare naturale de vitamina C.

6. Portocalele ajută la tratarea oreionului

Oreionul este o boală virală, contagioasă, a glandelor limfatice și a gâtului și este predominantă în special la copii. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani sunt foarte vulnerabili la această boală. Unul dintre tratamentele medicale prescrise pentru oreion și parotid (tip similar bolii) este sucul de portocale. Sucul de portocale cu ghimbir diluat cu apă este dat ca medicament pentru oreion și parotid.

7. Portocalele sunt o sursă bogată în carbohidrați

La fel ca majoritatea fructelor, portocalele conțin zaharuri simple, dar indicele glicemic al portocalelor este destul de scăzut. Cantitatea de zahăr din portocale nu este dăunătoare, ba chiar ne face să ne simțim mult mai energici. Chiar și copiii supraponderali pot fi hrăniți cu portocale fără teama de creștere în greutate.

Sursa: suntmamica.ro

Adaugă comentariu

Închide