Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Numărul de cazuri noi de Covid-19 în rândul copiilor este în scădere

Numărul de cazuri noi de Covid-19 în rândul copiilor este în scădere

În perioada 4-10 aprilie, săptămâna a 14-a din acest an, au fost înregistrate doar 137 cazuri noi de îmbolnăviri în rândul copiilor. Se observă o scădere considerabilă față de săptămâna precedentă, a 13-a, când au fost înregistrare 523 de cazuri noi de Covid la copii. Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, a publicat datele oficiale ce atestă situația epidemiologică din țară.

Potrivit sursei citate, situația s-a îmbunătățit și la capitolul cazurilor noi de Covid în rândul femeilor însărcinate. Astfel, în săptămâna 14-a, s-au înregistrat doar șase cazuri de infectări.

Totodată, Ministerul Sănătății (MS), a specificat că în total în țară, în ultima săptămână au fost depistate 1266 de cazuri noi de Covid-19, cifră care este la fel în scădere față de săptămâna a 13-a, atunci fiind 1590 de cazuri.

Mai exact, în perioada menționată, incidența a constituit 34 de cazuri la 100 mii populație, în scădere cu peste 21% comparativ cu săptămâna a 13-a.

În comunicat se menționează că în perioada 4-10 aprilie s-au înregistrat mai puține cazuri de îmbolnăviri în regiunea transnistreană și în mun. Bălți, 90 și respectiv 61 de cazuri la 100 mii populație, fapt care a permis stabilirea codului galben.

Totodată, potrivit MS, în 36 de teritorii din țara noastră a fost instituit cod verde.

Ministerul Sănătății precizează că, în perioada 24 februarie- 10 aprilie curent, au fost raportate 382 de cazuri de COVID-19 în rândul refugiaților.

Sursă foto: vaccinare.gov.md

Share:

Articole recomandate