Ce semne are un copil infectat cu limbrici și care tratament este eficient

Ce semne are un copil infectat cu limbrici și care tratament este eficient

Infecția cu limbrici este una dintre cele mai des întâlnite forme de infecție cu paraziți intestinali, din lume. Ouăle de limbrici trăiesc în pământ și în fecalele contaminate. Ouăle pot ajunge în corpul copilului pe gură, iar infecția se poate răspândi de la o persoană la alta cu ajutorul fecalelor contaminate.

Limbricii pot trăi în interiorul intestinului subțire până la doi ani, iar viermii sunt subțiri și pot atinge lungimea de 33 de centimetri. Se reproduc extrem de rapid, femelele de limbrici depunând până la 200 de mii de ouă pe zi. Aceste ouă ies din corp odată ce copilul are scaun, explică Simona Pecec, medic pediatru.

De ce limbricii apar cel mai adesea la copii?

Copiii sunt cei mai predispuși infecției cu limbrici deoarece sunt destul de neatenți și nu sunt preocupați de igienă. Un copil bagă foarte ușor mâna în gură după ce s-a jucat cu pământ sau nisip.

Copiii mai mari pot să nu prezinte nici un simptom. Copiii mai mici probabil că se vor manifesta simptomatic deoarece intestinele lor sunt mai înguste, iar viermii nu au suficient spațiu. Printre simptome, se pot număra:

–               Viermișori în fecale

–               Durere de stomac

–               Tuse

–               Lipsa apetitului

–               Febră

–               Hârâială la respirație

–               Pierdere în greutate

Dacă limbricii blochează intestinul, aceștia pot cauza:

–               Vomă

–               Dureri abdominale și balonare

Este recomandat ca pentru diagnostic să fie cerut sfatul unui medic.

Cum se tratează limbricii la copii?

În cele mai multe dintre cazuri, se recomandă un medicament care omoară viermii în aproximativ 3 zile.

În cazuri foarte rare, copilul ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a trata un blocaj intestinal sever, cauzat de limbrici.

Se spune că usturoiul este un medicament natural împotriva limbricilor, însă pentru asta, vă recomandăm să cereți sfatul medicului, pentru eventualitatea în care este nevoie de un tratament mai complex.

De asemenea, trebuie să știți că pentru a preveni infecția cu limbrici, trebuie să fiți foarte atenți la măsurile de igienă ale copilului. Acesta trebuie învățat să se spele des pe mâini și să nu consume alimente nespălate.

 

Sursa: totuldespremame.ro; uaua.info

Adaugă comentariu

Închide