Cele mai bune metode de a scade febra copiilor

Cele mai bune metode de a scade febra copiilor

Febra este un simptom aparent banal, însă dacă nu este tratat la timp, poate deveni o adevărată problemă de sănătate. Mai ales febra în cazul copiilor mici este un factor de stres și un motiv de mare îngrijorare. 

Comprese cu apă rece

Aceasta e una dintre cele mai populare remedii naturaliste de tratare a febrei ușoare. Nu este însă eficientă dacă febra e severă. Însă în situația în care temperatura crește puțin, se poate dovedi o soluție mai eficientă decât medicamentele. Ia un prosop sau o compresă sterilă, umezește-o în apă rece și pune-o pe fruntea copilului.

Cartofi rași

Spală și curăță un cartof de coajă, apoi rade-l și pune-i-l copilului în șosete.

Hidratare intensă

Pe lângă faptul că ajută la scăderea temperaturii, creșterea consumului de lichide contribuie la prevenirea deshidratării organismului.

Băile călduțe

Bagă copilul în apă călduță pentru aproximativ 10 minute, timp în care spală-l ușor cu un burete pe corp. Ai grijă ca în camera de baie să fie cald, astfel încât copilul să nu dârdâie atunci când este scos din apă.

Ceaiuri din plante

Ghimbirul, coada șoricelului, menta sau florile de soc sunt doar câteva dintre plantele cu efect terapeutic în ceea ce privește febra.

Îmbrăcămintea lejeră

Nu înfofoli copilul în haine groase. Îmbracă-l în haine lărguțe din materiale naturale care îi vor permite pielii să respire.

Frecția cu spirt sau șosetele cu oțet nu sunt metode recomandate la copiii mici, din cauza riscului crescut de intoxicație cu alcool.

Administrarea de medicamente trebuie să fie ultima soluție la are apelezi în caz de febră și numai dupa consultarea pediatrului sau a neonatologului.

Foto: healthtap.com

Adaugă comentariu

Închide