Cum tratăm răceala şi gripa la copii?
- 2017-03-20
- 5474
Infecţiile respiratorii la cei mici fac parte din categoria bolilor extrem de frecvente, în special în sezonul rece. Datele statistice arată că un copil face cam şase viroze respiratorii comune pe an. Ce trebuie să faci ca micuţul tău să se recupereze mai uşor, vă spunem în următorul articol.
Tratamentul pe orizontal
Medicul i-a recomandat micuţului tău regim ambulatoriu? Pentru majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit statul sub plapumă este un adevărat coşmar şi asta pentru că este extrem de plictisitor. De obicei, părinţii le vin în ajutor, incluzându-le desene animate sau jocuri video. Puţini ştiu însă, că experţii categoric sunt împotriva acestui gen de divertisment din cauza suprasolicitării sistemului nervos sau a unor efecte negative asupra vederii. Aşadar, haideţi să vedem cum le putem diversifica procesul de vindecare, fără ca micuţii dvs. să fie supuşi vreunui pericol.
Mama, mai aproape de copil
Atunci când copilul tău este slăbit, el are nevoie de îngrijire şi atenţia celor mai apropiaţi, aşa că încercaţi cât mai mult posibil să petreceţi timpul alături de el. Citiţi-i o carte, cântaţi-i cântece de leagăn şi inventaţi împreună poveşti. Psihologii sunt de părere că este nevoie cât mai des să vă atingeţi copilul, să-l îmbrăţişaţi şi să-l ţineţi de mână, întrucât asta ar putea duce la o recuperare mai grabnică.
Imaginaţi-vă, imaginaţi-vă...
Desenele animate trebuiesc înlocuite cu poveştile care pot fi ascultate audio. În acest caz, copilul închide ochii şi îşi poate imagina întreaga poveste, doar ascultând cartea. Astfel de exerciţii îl pot ajuta pe copilul tău să uite de problemele de sănătate şi îi poate îmbunătăţi starea emoţională.
Jocul de-a Cenuşăreasa
Jocurile dinamice şi complicate sunt contraindicate pentru copil atunci când este bolnav, mai ales că se poate distra şi fără a depune prea mult efort. De exemplu, îi puteţi da un amestec din diferite tipuri de cereale şi să-l rugaţi să aleagă fiecare bob în mai multe grămăjoare. Cerealele pot fi înlocuite cu bumbi de diferite mărimi sau bănuţi, dar să nu uitaţi să-i spălaţi în prealabil. De asemenea, puteţi număra cu el toate obiectele care se găsesc în odaie de culoarea galbenă, roşie sau de o altă nuanţă.
Uşor şi eficient
Pentru tratamentul răcelei şi gripei alegeţi medicamente concepute special pentru copii. ,,Anaferon” a fost creat ţinând cont de caracteristicile organismului celor mici. I-l puteţi administra chiar şi copilului de numai o lună întrucât este inofensiv chiar şi pentru micuţii predispuşi la reacţii alergice şi astmatice. Medicamentul nu conţine coloranţi sau aromatizatori, iar pastilele pot fi supte ca pe bomboane, fără a fi înghiţite. Însănătoşire grabnică şi nu uitaţi să păstraţi ca şi rezervă acest remediu eficient pentru răceală şi gripă!
Foto: www.copilul.ro