Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În Moldova ar putea fi create servicii educaționale pentru copiii de până la 3 ani

În Moldova ar putea fi create servicii educaționale pentru copiii de până la 3 ani

În cadrul unei dezbateri publice, Corina Fusu a declarat că „ministerul susține inițiativa ca pentru copiii de 3 ani să fie create servicii educaționale finanțate de la bugetul de stat, dar să asigure în primul rând servicii de calitate pentru toți copii”, potrivit realitatea.md

Astfel, până în luna noiembrie 2016, Ministeru Educației va elabora un set de acte normative pentru a îmbunătăți situația în domeniul educației copiilor cu vârsta de până la 3 ani.

La rândul său, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei Stela Grigoraș a vorbit despre majorarea indemnizației unice la nașterea copiilor, elaborarea cadrului normativ pentru dezvoltarea centrelor de zi de pentru copiii de la vârsta de 4 luni, profesionalizarea bonelor pentru ca acestea să-și desfășoare activitatea în bazei patentei de întreprinzător, reducerea treptată a perioadei de concediu pentru îngrijirea copilului etc. Ministra a menționat că aceste inițiative sunt examinate în prezent la Guvern.

Dezbaterile au fost organizate de către Platforma Comună de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova.

Sursa: realitatea.md

Foto: /chaosnet3.co.uk

Share:

Articole recomandate