(FOTO) Proiectul minunat care a reușit să aducă zâmbete pe fețele copiilor de la Spitalul Oncologic

(FOTO) Proiectul minunat care a reușit să aducă zâmbete pe fețele copiilor de la Spitalul Oncologic

Proiectul de artă urbană non-profit „Chișinău Is Me” a hotărât să picteze pereții reci ai Spitalului Oncologic în secția unde se tratează copiii. Astfel un grup de tineri a dorit să aducă zâmbetele pe chipurile micuților și să-i ajute astfel să lupte cu boala cruntă.

Autorii au comentat și decizia lor de a face acest gest pentru micuții pacienți de la spital:

Aflându-vă în secția pentru copii din Spitalul oncologic, cred că cel mai mult veți dori să auziți râsetele acestora. Dar, din păcate, asta se întâmplă foarte rar, pentru că toate forțele micuților pacienți sunt îndreptate în lupta cu boala perfidă. Dar chiar și în aceste condiții dificile, copiii rămân copii: doresc să se joace și să se bucure. Uitându-ne la modul în care acești copii nu renunță și se luptă eroic, am fost copleșiți de dorința de a face ceva pentru ei, ca să se simtă puțin mai bine. Acesta este motivul pentru care proiectul de artă urbană non-profit „Chișinău Is Me” a hotărât să picteze pereții reci ai spitalului, pentru a ridica dispoziția acestor copilași.

Dorim să remarcăm faptul că proiectului nostru s-au alăturat pentru prima dată și câțiva voluntari de la Universitatea Tehnică din Moldova, care studiază la Facultatea de proiectare industrială și design de produs. Datorită participării acestor studenți, pe pereții a nouă saloane și în camera de joc a spitalului au apărut personaje din desene animate. Desenele luminoase, colorate, în care am depus fiecare câte o bucată din sufletul nostru, ar trebui să ajute copiii să facă față bolii cât mai curând posibil. Iar noi sperăm foarte mult că data viitoare, când proiectul „Chișinăul Is ME” va desena un alt obiect de artă, copiii care vor reuși să învingă oncologia, vor picta Chișinăul împreună cu noi.

„Chișinău Is ME” este recunoscător administrației Institutului Oncologic pentru cooperarea și permisiunea de a implementa acest proiect. De asemenea, aducem mulțumiri speciale companiei CAPAROL Moldova, pentru vopseaua oferită”.

Vă propunem mai jos să admirați creațiile lor și să transmiteți un gând bun copilașilor ce luptă cu cancerul:

 

 

Foto: facebook.com/Chisinau is me

Adaugă comentariu

Închide