Medic infecționist: Nu cred în eficacitatea siropurilor pentru imunitatea copiilor

Medic infecționist: Nu cred în eficacitatea siropurilor pentru imunitatea copiilor

Vaccin anticovid nu avem, și niciun tratament care să garanteze sută la sută prevenția sau tratamentul bolii. Dacă ești părinte, probabil că te gândești cum să faci astfel încât să crești imunitatea copilului tău, astfel încât să reziste la virusuri, mai ales că se apropie sezonul rece!

Ai grijă, dacă vrei să-i dai copilului siropuri pentru imunitate, mai gândește-te o clipă! Chiar dacă au gust bun, nu prea le întărește celor mici organismul!

Medicul infecționist, Dr. Andreea Moldovan spune că în afară de vitamina C, alte produse nu și-au dovedit eficacitatea.

„Nu cred în astfel de siropuri, a fost un studiu mai mare efectuat acum câțiva ani, care arătă o creștere a imunității secundar administrării vitaminei C, dar cam atât, alte produse cu aloe, spirulina sau alte componente, nu”, a afirmat medicul infecționist.

Copiii au un sistem imun tânăr, activ și pus la treabă, mai spune specialistul. Însă, iată ce ar fi în schimb benefic pentru sistemul imunitar al copilului tău și ce anume îl ține departe de virus.

„Cred mai mult într-un regim de viață echilibrat, în respectarea orelor de somn, într-un regim sportiv adecvat, într-o alimentație sănătoasă atât cât se poate, evitarea stresului atât cât se poate și dacă cineva va ști metoda să ne-o spună și nouă. Aerisire, igiena mâinilor, curățire, mască”, a precis Dr. Andreea Moldovan.

Sursa: mediafax.ro, foto simbol:daddy-cool.gr

Adaugă comentariu

Închide