Mihai Stratulat: Eu sunt PRO VACCIN și COPILUL MEU este VACCINAT!

Mihai Stratulat: Eu sunt PRO VACCIN și COPILUL MEU este VACCINAT!

Cunoscutul medic pediatru Mihai Stratulat a identificat 2 probleme legate de vaccinare în Republica Moldova pe care le-a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

1. Lipsa unei campanii de informare a populației, cu beneficiile vaccinării, cu reacțiile adverse care pot apărea etc.

Din păcate autoritățile au luat o poziție de idolatrizare a vaccinurilor, fără a recunoaște că există și reacții adverse, precum le au toate medicamentele din lume. Problema este că autoritățile nu știu a comunica cu populația, abordează un limbaj total străin cetățenilor simpli, flutură cu foițe și statistici, cu care nici pe mine nu m-ar convinge.

2. Populația care nu înțelege și nu vrea să înțeleagă consecințele pe termen scurt, dar și pe termen lung, ale nevaccinării.

Părinții care nu cunosc că acele reacții adverse în urma vaccinării se întâlnesc de 10 ori mai des în cazul în care copilul se va îmbolnăvi. Părinții care nu cunosc aceste boli împotriva cărora se vaccinează copiii, cum arată boala, cu ce se mănâncă... Părinți care caută compoziția vaccinurilor, dar care, sunt sigur, că nu vor căuta compoziția medicamentelor cu care se va trata copilul în caz de boală, important atunci va fi să scape viu.

Recunosc că curentul antivaccin câștigă teren, folosesc toate căile posibile - Fb, Youtube etc., iar autoritățile noastre folosesc doar medicii de familie și acuza părinții de iresponsabilitate. Păi haideți să-i facem responsabili, schimbați tactica, angajați companii de PR, schimbați mesajul!”, a subliniat medicul.

În contextul postării sale despre vaccinare, medicul a fost citat de părinți și în alte postări, iar una ne-a părut interesantă despre afirmațiile precum că vaccinarea ar provoca autism: „Autismul este o boală care apare deja fiind copilul în burta mamei, atunci are loc o mutare a unei gene din ADN, deci chiar nu are treabă cu vaccinarea! Ați auzit o vorbă undeva și ca la piață!!! Eu mă tem de copilul Dstră. nevaccinat pentru că va fi sursă de infecție în cazul în care se îmbolnăvește de boala împotriva căreia nu a fost vaccinat, astfel poate să îmbolnăvească pe cei care încă nu au ajuns la termenul de vaccinare sau chiar și copilul meu poate lua boala, dar o va suporta mai ușor. Oricum eu nu accept copilul meu să fie bolnav!”.

 

Foto: pediatrica.md

Adaugă comentariu