Misterioasele cazuri de hepatită la copii par a fi rezolvate în curând

Misterioasele cazuri de hepatită la copii par a fi rezolvate în curând

Cazurile de hepatită severă la copii au crescut în întreaga lume, iar experții spun să sunt aproape de a-și da seama ce anume cauzează hepatita la copii, scrie suntmamica.ro

Cazurile de hepatită la copii au apărut înițial în Marea Britanie, dar s-au răspândit rapid în întreaga lume și boala a afectat și copiii din SUA și Canada. Apar noi cazuri, iar copiii au nevoie de transplant de ficat.

Potrivit WebMD, un studiu care a fost realizat în Marea Britanie a arătat care este posibila cauza a hepatitei la copii. Experții susțin că există o legătură între hepatită și adenovirus.

Adenovirusurile sunt observate frecvent în sistemul respirator și boala cel mai frecvent asociată cu ele este hepatita. Cu toate acestea, oamenii de știință încă nu au exclus alte cauze, cum ar fi COVID-19.

Cercetătorii din Marea Britanie lucrează la un studiu care compară rata de detectare a adenovirusului la copiii din spital și din afara acestuia. Cercetătorii afirmă că acest lucru îi va ajuta să stabilească cauza apariției hepatitei la copii, dar și prevenirea și tratamentul împotriva bolii.

În acest stadiu, adenovirusul nu este de obicei asociat cu probleme hepatice, dar rămâne totuși cauza principală pentru care toți copiii s-au îmbolnăvit de hepatită și au necesitat spitalizare.
Experții afirmă că, în ciuda studiilor în desfășurare în Marea Britanie, este prea devreme pentru a spune cu exactitate ce se află în spatele acestei boli misterioase.

Adaugă comentariu

Închide