O mamă raportează că pe YouTube apar videoclipuri care îi învață pe copii despre sinucidere

O mamă raportează că pe YouTube apar videoclipuri care îi învață pe copii despre sinucidere

O mama din Florida a găsit pe canalele  YouTube și YouTube Kids videoclipuri care îi învață pe copii despre sinucidere. Potrivit CNN, femeia spune că prima dată când a văzut un astfel de video a fost anul trecut, când o altă mamă i-a spus că ea şi fiul ei se uitau împreună la desene animate pe YouTube Kids. La un moment dat, într-una din secvenţe a apărut un bărbat care le-a spus copiilor cum să-şi taie venele, transmite PRO TV Chișinău.

Mama, care este și pediatru, a făcut apel la mai multe grupuri civice să reclame acel video, astfel încât să fie eliminat de pe internet. Ea spune că a durat o săptămână până când YouTube Kids a luat măsuri. Cu toate acestea, recent femeia spune că a văzut din nou acel clip, însă de această dată pe YouTube. Din nou clipul a fost reclamat de ea şi de alţi părinţi, după care a durat câteva zile până când a fost şters.

Mă simt frustrată şi furioasă. Sunt pediatru şi văd cum tot mai mulţi copii vin cu răni pe care şi le-au provocat singuri şi cu tentative de suicid. Nu am nicio îndoială asupra faptului că reţelele de socializare au un rol în asta”, spune mama.

 

Sursa foto: mel.fm

Adaugă comentariu