Pediatrul Komarovskii spune ce înseamnă când copilul scrâșnește din dinți în somn

Pediatrul Komarovskii spune ce înseamnă când copilul scrâșnește din dinți în somn

Părinții care observă că picii lor încep a scrâșni din dinți în somn bănuiesc la aceștia diferite boli. Bunicii noștri spuneau că acesta ar fi un semn că copilul are paraziți intestinali. Dar pediatrul ucrainean Evghenii Komarovskii a explicat, răspunzând la întrebarea unei mame, ce înseamnă această reacție de fapt.

Pe pagina de internet a renumitului pediatru, komarovskiy.net, o femeie a spus că fetița ei de 5 ani a început a scrâșni din dinți în somn. Fetița a fost verificată de medic, a dat toate testele, și nu s-au descoperit paraziți sau microbi care i-ar face rău.

În context, pediatrul Komarovskii a spus că scrâșnitul din dinți nu este o reacție la paraziți sau microbi. Acest fenomen este legat de faptul că cel mic este în creștere. Uneori poate semnifica și o dezvoltare prea rapidă, și deficit de calciu.

Copilul care scrâșnește din dinți ar trebui consultat de un stomatolog ca să vă asigurați că nu-și produce astfel unele efecte negative asupra danturii, îi puteți da o perioadă și gluconat de calciu. Dar nimic mai mult nu trebuie de făcut, e ceva trecător și nu e grav.

 

Foto: youtube.com

Adaugă comentariu

Închide