Sănătatea extrasă din miezul pământului. Salina Praid adusă în Moldova

Sănătatea extrasă din miezul pământului. Salina Praid adusă în Moldova

Vremea de afară ne cam dă dureri de cap. Deși îmbrăcăm hainele potrivite și ne încălțăm cizmulițele călduțe, nu-i exclus că putem înhăța o viroză. Și dacă maturii trec mai ușor peste complicațiile apărute în urma răcelii, păi cei mici necesită o îngrijire temeinică a imutănității.

Tratarea afecțiunilor respiratorii, prevenirea alergiilor și întărirea imunității sunt câteva dintre beneficiile ședințelor de haloterapie. Părinții responsabili aleg metode non-medicamentoase pentru copiii lor, iar camera  salină este printe puținele modalități de îmbunătățire a stării sănătății.

În Chișinău a fost deschis un nou centru de haloterapie. Este vorba despre Salina Salt Praid, un loc care are multiple atuuri pentru toți. Unul dintre punctele forte ale acestui centru este că încăperea e construită din bulgări de sare de culoare gri, extrasă din România, mina Praid, un loc cunoscut de familiile ce vin de prin toate colțurile lumii pentru a beneficia de darul salin al naturii. Fondatorii acestui centru au ținut cont de cele mai noi metode atunci când au decis că n-ar fi rău „să aducă muntele la Mahomed”, astfel, și-au asumat responsabilitatea de a lansa pe piața medicinii alternative din Moldova serviciul care până acum era posibil doar dacă te deplasai în România, ceea ce presupunea cheltuieli suplimentare.  

Beneficiile sării Praid sunt multiple, nu în zadar este apreciată de cunoscători. Zăcămintele de sare din Transilvania s-au format cu 13,5 milioane de ani în urmă. Stratul de sare se întinde pretutindeni în subsolul Transilvaniei, avînd o grosime medie de cca 400 m.  Prin natura sa, sarea, este o substanță bactericidă ce nu permite dezvoltarea microbilor, astfel este ca un dezinfectant natural unic. Curele în salină sunt recomandate de medicii specialiști atât bolnavilor, cât și oamenilor sănătoși. 30 de minute pe zi petrecute în salină sunt suficiente pentru a menține sănătatea căilor respiratorii și a întări sistemul imunitar. Absorbția aerosolilor salini dezinfectează organismul, fluidizează mucoasele, elimină toxinele și reface elasticitatea membranelor.

Camera salină este dotată cu unul dintre cele mai noi halogeneratoare alimentat cu sare farmaceutică importată din Austria. În Salina Salt Praid, concentrația de aerosoli salini este foarte ridicată, perfectă pentru cel mai benefic tratament posibil. Acest lucru se simte chiar după primele minute de terapie, sarea așezându-se pe buzele pacienților. Se verifică concentrația și mărimea aerosolilor cu ajutorul unui generator de aerosoli salini, care are rolul de a măcina sarea, mecanic, la nivelul micronilor. De ce este măcinată atât de fin? Deoarece în tractul respirator, în bronhii, pot pătrunde doar aerosoli între 2-4 microni.

După fiecare ședință de tratament, salina se ventilează. Salina artificială este de 9 ori mai aseptică (sterilizată) decât o sală de operație, salinele fiind considerate unele dintre cele mai purificate locuri de pe pământ.

O cameră  salină similară este și în orașul Bălți. Astfel, și cei de la nordul Moldovei pot beneficia de servicii alternative de întărire a sănătății. Efortul considerabil de a aduce și construi o cameră salină este apreciat pe deplin de bălțeni, pentru că sănătatea copiilor este o prioritate pentru orice familie.

Afecțiuni care pot fi tratate în salină: astmul bronșic (infecțios, alergic, extrinsec, intrinsec, mixt); infecții respiratorii (angine,faringite, traheo-bronsite, pneumonii, rinoadeuridite); bronșita astmatiformă; bronșiectazie (fără hemoptizie); pneumoconioza; traheobronșita cronică; rinita cronică; sinuzita maxilară/cronică; bisinoza; amigdalita cronică, insuficiența respiratorie restrictive; diverse tipuri de alergii; nevroza, dar și starea de oboseală cronică.

Dacă ați decis să să mergeți la camera de salină, atunci trebuie să țineți cont de câteva momente. Este contraindicat tratamentul salin persoanelor bolnave de tuberculoză, micoză pulmonară, cancer pulmonar, epilepsie. Înscrierile la ședințele de salină se fac în prealabil. Copiii sunt însoțiți de maturi pe toată perioada ședinței.

Date de contact:

mun. Chișinău; str.Alba-Iulia, 95 et 1 (interfon 63)

Mobil: 060200525

Email: salinasaltpraid@mail.ru

ORAR: Luni-Vineri 08:00-20:30

Sâmbătă 09:00-15:00

Mai multe informații găsiți AICI

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu

Închide