Trei mituri despre rotavirus. Ce e mai bine, să faci vaccinul sau să te îmbolnăvești?

Trei mituri despre rotavirus. Ce e mai bine, să faci vaccinul sau să te îmbolnăvești?

Ca în cazul oricăror vaccinuri, există trei mituri menite să demonteze eficiența vaccinului împotriva infecției cu rotavirus.

Primul mit susține că infecția cu rotavirus este ușoară pe care toți o contactăm și în urma căreia supraviețuim.

Al doilea mit este că „e mai bine să contactăm infecția în mod natural” decât prin intermediul unui vaccin fabricat de mâna omului. În ambele cazuri, așa-zișii experți concluzionează că vaccinarea nu este necesară.

Al treilea mit susține că vaccinul împotriva rotavirusului este periculos, iar infecția naturală nu este.

Toate cele trei mituri sunt ușor de demontat doar privind experiența clinică a ultimului deceniu și comparând-o cu cea din anii de dinaintea inventării vaccinului. Lucrurile acestea se reflectă și în studii efectuate de cei mai mari specialiști din lume. Era o vreme când noi toți nu aveam o rată de supraviețuire semnificativă în fața vomei, diareei și deshidratării asociate cu rotavirusul.

A spune că a contacta rotavirusul (sau oricare altă boală ce poate fi prevenită prin vaccinare) este mai bine decât să te vaccinezi, este o gândire puțin absurdă. Este ceva de genul „ce nu te omoară, te face mai puternic”, lucru periculos și fals, dacă e să simplificăm comparația.

În sfârșit, evaluarea venită în urma cercetărilor științifice și experiența clinică rezultată în urma administrării a milioane de doze de vaccin împotriva rotavirusului în ultimii 10 ani, indică faptul că vaccinul nu este deloc periculos.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: GastroTract.ru

Adaugă comentariu