Dacă vrei să ai mai mult noroc și bogăție, înfrumusețează-ți locuința cu aceste plante

Dacă vrei să ai mai mult noroc și bogăție, înfrumusețează-ți locuința cu aceste plante

Florile decorative înfrumusețează locuința sau grădina, dar totodată mai sunt și indicate pentru a împrospăta aerul. Deși se știe că banii nu cresc în copaci așa cum părinții le spun copiilor atunci când aceștia din urmă cer „prea mult”, despre plantele de camera se mai spune că aduc noroc și belșug în casă. Ori dimpotrivă, sunt aducătoare de ghinion.

Vă prezentăm în continuare o listă a plantelor pe care, dacă le veți „găzdui” în locuința voastră, vă veți îmbogăți sau veți deveni mai norocoși. Sau măcar veți aduce natura mai aproape de casa voastră.

Sporul casei, așa cum îi este și numele, se spune că atrage bunăstarea și norocul în casă. Este îndrăgită mai ales pentru florile viu colorate. Originară din Africa și cunoscută și sub denumirea de „Impatiens“, „Lisa cea harnică“ sau „Nu mă atinge“, are nuanțe strălucitoare de portocaliu, roz, roșu, violet și coral. Este una dintre cele mai căutate flori de apartament.

Begoniile sunt recomandate pentru cei care au tendinţa să se certe mai mult, aceste plante reprezentând antidotul, sunt cele care îţi dau răbdare.

Mușcatele cu flori roșii sau albe sunt bune pentru că alungă oboseala și durerile de cap. Este suficient să stați aproximativ 15 minute lângă o mușcată și efectul este garantat. O casă împodobită cu muşcate atrage o stare de spirit excelentă și aduce noroc financiar.

Orhideea este și ea o plantă care reprezintă simbolul răbdării și al rezistenței. În afara faptului că este foarte frumoasă, orhideea atrage iubirea, calmează sufletul și aprofundează prieteniile.

Trandafirul pitic se spune că are cea mai puternică vibraţie dintre toate plantele, atrage dragostea, are putere vindecătoare, aduce noroc şi protecție. Rezistenţi și foarte frumoşi, trandafirii au în funcţie de culoare următoarele semnificații: cei albi aduc purificare şi vindecare, energie pozitivă; trandafirii portocalii transmit pace și prietenie; trandafirii roz exprimă iubire, voie bună; nuanța fucsia simbolizează pofta de viaţă, iubirea profundă; culoarea mov semnifică spiritualitate; trandafirii roșii exprimă pasiune, iubire sinceră.

Feriga este adorată de magicieni pentru ca are puteri… magice. Prin tradiţie, Dryopterius filix mas este specia de ferigă cunoscută popular sub numele de năvalnic, limba şarpelui, barba ursului, fiind benefică pentru sporul casei. Există o specie de ferigă care crește în pădure și înfloreşte doar în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, floarea ei albă în formă de stea este culeasă după un ritual anume şi poartă noroc. Feriga de apartament în schimb înfloreşte foarte rar, are o floare delicată de culoare galbenă şi este cea mai norocoasă.

Ciclamaua este o plantă decorativă care înveseleşte atmosfera. Se spune că este un consilier financiar pentru familia care o primeşte în casa ei, deoarece aduce noroc de bani. Un ghiveci cu flori colorate în alb, roșu sau violet are scopul de a însufleți orice interior în perioada iernii când înflorește de obicei.

Un ghiveci mic cu Oxalis sau Trifoi va aduce noroc de bani. Trebuie udat periodic pentru a fi mereu la fel de frumos. Trifoiul este o plantă decorativă care face flori roz, albe sau galbene dacă este îngrijit bine.

Busuiocul se spune că atrage iubirea, pasiunea, norocul şi frumuseţea în casă. Busuiocul la ghiveci se poate folosi şi la aromarea preparatelor culinare, dar este şi un bun antidepresiv, antiseptic şi antibacterian.

Gladiola este o cheltuitoare tipică, în special dacă nu ai cultivat-o, ci ai cumpărat-o. Deşi această floare are nevoie de o îngrijire atentă, ce implică și cheltuieli, ea poate deveni o sursă de venituri stabile, pentru că gladiolele se vând destul de bine. Aşadar, dacă vrei să câştigi mai mulţi bani, cultivarea pentru vânzare a acestor flori poate fi chiar foarte rentabilă.

Liliacul atrage banii spre cei care îl îngrijesc în perioada înfloririi. Cu cât vei oferi mai multe crengi de liliac înflorit unor persoane necunoscute, cu atât mai multe evenimente plăcute (desigur, legate de sfera financiară) vor avea loc în viaţa ta în viitorul apropiat.

Bănuți în ghiveci

Pune pământ într-un ghiveci, seamănă în el iarbă și ud-o în fiecare zi. Când iarba începe să crească, adaugă zilnic câte o monedă în pământul din ghiveci și imaginează-ți că ea se înmulțește și crește precum iarba. Gândește-te că, asemenea unui râu de munte ce crește adunând în el pâraie și torente, fiecare monedă pe care o pui atrage altele, iar numărul lor crește, aducându-ți în casă tot mai mulți bani.

 

Informații: femeia.ro

Foto: casoteca.ro, heathercote.com, trilulilu.ro,liapogolsa.eu

Adaugă comentariu