Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

10 trucuri garantate în stoparea căderii părului după naștere

10 trucuri garantate în stoparea căderii părului după naștere

 

Căderea părului după naștere este o problemă cu care se confruntă marea majoritate a proaspetelor mămici. Și dacă în cazul unora, problema se remediază în decurs de câteva luni, altele pot să ajungă până la chelie. Indiferent de faptul că vă doriți să concepeți un copil, sunteți deja însărcinată sau tocmai ați născut, acest articol este pentru voi. Veți afla cum acționează sarcina asupra părului? Poate fi prevenită căderea lui după naștere? Și în ce situtații vizita la medicul de profil este absolut indispensabilă. Despre toate aceste aspect ne-a vorbit medicul dermatolog Nadejda Dolma.

 

De ce începe să cadă părul după naștere? Multe mămici sunt surprinse de faptul ca părul le cade intens imediat după naștere. Nu vă neliniștiți, acesta este un fapt absolut normal. De vină este scăderea cantității de vitamine și micronutrienți, pe care femeia le împarte cu copilul său pe parcursul celor nouă luni de sarcină. Nici femeile care i-au suplimente de vitamine în sarcină nu sunt scutite de eșec, or, de multe ori, acestea nu sunt asimilate de organism. Tot aici se includ și schimbările hormonale și mai ales stresul - toate împreună luate, fac părul fragil, uscat și lipsit de vitalitate. În mod normal, lucrurile ar trebui să se redreseze într-o jumătate de an, în cel mai rău caz, până la prima aniversare a copilașului. 

Rezolvarea problemei începe cu:

  • Adoptarea unei diete bogate în legume și fructe. Acestea se conțin în flavonoide și antioxidanți, ce asigură protecție foliculului capilar și îl încurajează să crească. Consumă alimente bogate în omega 3 (peștele), avocado, nuci. Eliminați carbohiodrații și lipidele din alimentație.
  • Luați suplimente minerale sau multivitamine - complexul de vitamine B, biotina, vitamina C, vitamina E, vitamina A, zincul, foarte importante pentru a depăși această perioadă.
  • Folosiți șampoane energizante, sau bogate în biotină și siliciu.
  • Dupa duș, nu frecați părul cu prosopul (doar tamponați ușor) și nu-l periați când este încă ud. Nu se recomandă nici înfășurarea capului cu prosopul, sub formă de turban, căci din cauza greutății se pot rupe firele de păr.
  • Evitați folosirea pieptenelor sau periilor de păr care trag și rup firul de păr. Optați pentru perii din păr natural.
  • Folosiți jetul de aer rece și nu cald, în caz că folosiți uscătorul de păr.
  • Nu strângeți părul în cozi, pentru a nu pune tensiune asupra firului de păr.
  • Tundeți-vă părul și evitați produsele de styling pentru o perioadă.
  • Aplicați ulei pe păr pentru a va hrăni foliculii. Uleiul de nucă de cocos sau uleiul de susan sunt excelente remedii pentru sănătatea optimă a părului.
  • Faceți plimbări în aer liber și odihniți-vă. Dați-i posibilitatea organismului să își revină.

În cazurile când situația se înrăutățește și se ajunge până la dermatita seboreică și chiar mătreață este necesară consultarea medicului dermatolog.

Citește și: 

Pe timp rece părul tău are nevoie de îngrijire suplimentară. Sfaturi utile!

Share:

Articole recomandate