Nu poți rămâne însărcinată? Lacul Ursu din România îți poate veni în ajutor
- 2018-01-03
- 14324
Lacul Ursu din Sovata este unic la nivel european datorită unui fenomen natural special - heliotermie. Acesta presupune încălzirea apei lacului diferit din cauza concentraţiilor saline distincte ale straturilor de apă. Un alt aspect al acestui proces îl reprezintă conservarea căldurii înmagazinate, prin prezența la suprafaţa apei sărate a unui strat subţire de apă dulce, provenit dintr-un pârâu adiacent.
„Lacul Ursu are o dublă stratificare, salină şi termică. Concentraţia salină este maximă la baza lacului, precum şi la adâncimea de 1,5-2 m. La nivelul acestui strat, mezoterm, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 45 de grade Celsius şi chiar peste. Tot la această adâncime exista concentraţia maximă de hormoni estrogen şi progesteron asemănători cu hormonii umani feminini, eliberaţi în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina”, susţine Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Danubius Health Spa Resort.
Prin urmare, la nivelul corpului imersat în apă ajung concentraţii hormonale şi de sare maxime, cât şi temperaturile cele mai ridicate, terapeutice, cu efect conjugat antiinflamator şi de stimulare hormonală pentru tratarea infertilităţii feminine şi a bolilor ginecologice.
Băi în Lacul Ursu se pot face în timpul verii şi la începutul toamnei. În afara acestor perioade se poate beneficia de apă sărată şi nămolul extrase din Lacul.
Apa sărată hiperconcentrată extrasă din Lacul Ursu are efecte generale asemănătoare nămolului, la care se adăugă efectul imersiei în apă (corpul este de până la 16 ori mai uşor imersat în apă sărată hiperconcentrată) – ce reaminteşte subconştient prin plutire, sunet şi căldura apei de calmul vieţii intrauterine.
Informații: totuldespremame.ro
Foto simbol: vilasilvia.ro